Onderweg
Onderweg

Is uw distributieriem al vervangen?

Een kapotte distributieriem van uw auto kan veel geld kosten. Vaak is er ook schade aan de motor. De distributieriem op tijd vervangen kan deze tegenvaller voorkomen. 

  • 24 aug 2017
  • 3 minuten
  • 0

De distributieriem heeft een belangrijke rol 

Winterbanden? Daar praat iedereen over mee. Minder vaak gaat het over de distributieriem. Ja, een keer bij de koffieautomaat. Een collega had een mooie 2e hands op de kop getikt. Maar niet voordat hij zeker wist wanneer dit onderdeel voor het laatst was vervangen. Slimme collega. En laatst op die verjaardag. Dat was minder leuk. Toen ging het over een geknapte distributieriem. En vooral over de financiële strop. Geen wintersport dit jaar voor deze familie. Want helaas, een kapotte distributieriem maakt meestal meer stuk dan je lief is.

Op tijd distributieriem vervangen

De getande rubberen band onder uw motorkap zorgt voor de aandrijving van een aantal onderdelen in de motor van uw auto. Gaat ie stuk? Dan kunnen ook de kleppen van uw motor beschadigd raken. En lopen de kosten snel op. Het rubber slijt. Daarom is het zaak om de distributieriem op tijd te laten vervangen. Wanneer dat is, verschilt per type auto. Soms al vanaf zo’n 60.000 km. Maar er zijn ook auto’s die pas na het dubbele aantal kilometers toe zijn aan vervanging.

Uw autoverzekering betaalt de schade niet

Schade door een kapotte distributieriem wordt niet betaald door een autoverzekering. Ook niet bij Centraal Beheer. Wanneer is die van u voor het laatst vervangen? Geen idee?

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Schade distributieriem

Tip: misschien kunt u dit zien op een nota van de APK. Kijk ook eens in uw instructieboekje voor meer informatie over de distributieriem van uw auto.

Het Kentekenrapport

Wilt u nog veel meer weten over uw eigen auto? Of die van uw buurman? Typ het kenteken in en ons handige Kentekenrapport biedt u inzicht in alle details. Van motorische gegevens tot afmetingen en gewicht. 
Ben

Geschreven door:

Ben