Automonteur checkt distributieriem

Is uw distributieriem al vervangen?

Een kapotte distributieriem van uw auto kan veel geld kosten. Vaak is er ook schade aan de motor. De distributieriem op tijd vervangen kan deze tegenvaller voorkomen. 

Onderweg 24 aug 2017 3 minuten

De distributieriem heeft een belangrijke rol 

Winterbanden? Daar praat iedereen over mee. Minder vaak gaat het over de distributieriem. Terwijl een distributieriem een belangrijk auto-onderdeel is. Deze zorgt voor de aandrijving van de auto. Een kapotte distributieriem kan een behoorlijke financiële strop zijn.

Op tijd distributieriem vervangen

De getande rubberen band onder uw motorkap zorgt voor de aandrijving van een aantal onderdelen in de motor van uw auto. Gaat ie stuk? Dan kunnen ook de kleppen van uw motor beschadigd raken. En lopen de kosten snel op. Het rubber slijt. Daarom is het zaak om de distributieriem op tijd te laten vervangen. Wanneer dat is, verschilt per type auto. Soms al vanaf zo'n 60.000 km. Maar er zijn ook auto's die pas na het dubbele aantal kilometers toe zijn aan vervanging.

Uw autoverzekering betaalt de schade niet

Schade door een kapotte distributieriem wordt niet betaald door een autoverzekering. Ook niet bij Centraal Beheer. Wanneer is die van u voor het laatst vervangen? Geen idee?

Schade distributieriem

Tip: misschien kunt u dit zien op een nota van de APK. Kijk ook eens in uw instructieboekje voor meer informatie over de distributieriem van uw auto.

De Kentekencheck

Wilt u nog veel meer weten over uw eigen auto? Of die van uw buurman? Typ het kenteken in en onze handige Kentekencheck biedt u inzicht in alle details. Van motorische gegevens tot afmetingen en gewicht.

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben