Handen aan stuur

Met uw auto veilig het voorjaar in

Na een lange winter kijken we altijd uit naar het voorjaar. Dat doet uw auto ook. Die is wel toe aan wat extra aandacht. Bekijk onze tips en rijd het voorjaar veilig tegemoet!

Onderweg 28 jan 2021 2 minuten

Voorjaar: check uw auto

Sneeuw, ijs, regen en wind. We komen het allemaal tegen tijdens de winter. Uw auto heeft dus de afgelopen maanden aardig wat meegemaakt. Een controlebeurt is daarom geen overbodige luxe.

Strooizout: opzouten!

Strooizout is heel slecht voor de laklaag van uw auto. Laat u het te lang zitten? Dan kan het de lak beschadigen en kan uw auto gaan roesten. Spoel uw auto eerst af met koud of lauw water. En daarna: wassen maar!

Haal de winter uit uw auto

En rijd met uw auto het voorjaar tegemoet

Is het warmer dan 7°C? Dan is het tijd voor zomerbanden. Bij warmere temperaturen hebben zomerbanden meer grip op de weg. U heeft dan een kortere remweg. Dat is wel zo veilig. Maak op tijd een afspraak bij uw garage. Want u bent niet de enige die banden wil verwisselen. Er kunnen lange wachttijden zijn.

Sneeuw en ijs: uw remmen hebben het er maar druk mee. Daarom is het verstandig om uw remmen na de winter goed te controleren. Veilig voor u én uw omgeving.

De ruitenwisserbladen van uw auto houden niet van vorst, ijs en sneeuw. De rubbers zijn misschien stuk of uitgedroogd. Laat ze daarom vervangen. Dan weet u zeker dat u goed zicht heeft. Vooral als die bekende voorjaarsbuien weer losbarsten.

In de winter was uw airco in winterslaap. En na zo'n lange rustperiode is het soms moeilijk om weer op gang te komen. Dat geldt ook voor uw airco. Check daarom na de winterperiode of de airco nog goed werkt. Doet 'ie' het? Laat dan die zomer maar komen!

Check uw autoverzekering

Een goede autoverzekering is belangrijk. Bekijk regelmatig of uw verzekering nog past bij uw wensenHeeft u een verzekering voor pechhulp in Nederland of in het buitenland? Of kiest u liever voor pechhulp ‘on demand’?

Fijn, zo'n schone auto

In het voorjaar beginnen veel mensen met de grote schoonmaak in huis. Vergeet uw auto niet! En dat kan zonder een duur ritje in de wasstraat. Bekijk onze creatieve tips en ga lekker aan de slag!