27 april Koningsdag

Vieren andere landen ook Koningsdag?

Koningsdag is een echt volksfeest. Alles en iedereen is oranje. In het buitenland staan wij bekend als die gekke, maar o zo vrolijke Hollanders. Hoe vieren de landen om ons heen de verjaardag van hun vorst?

Archief 12 mrt 2018 3 minuten

Zweeds feestje op 30 april

Zweedse inwoners komen om 12 uur bij het paleis. Er is muziek en er worden saluutschoten afgevuurd. Kinderen geven de koning bloemen en cadeautjes. In het paleis mag iedereen het felicitatieregister tekenen. Woont u niet in de buurt van Stockholm? Feliciteren kan tegenwoordig ook via Facebook!

Zwaaien in Denemarken

Op 16 april zwaaien om klokslag 12 de balkondeuren open van het paleis in Kopenhagen. De koninklijke familie zwaait het volk toe. En wanneer Koningin Margrethe haar rechterhand opsteekt… dan roept het publiek 9 keer “Hoera!” voor de koningin.
Koningsdag aan de gracht

Oranje is onze feestkleur

Veel landen om ons heen vieren dus ook de verjaardag van hun vorst. Elk land op zijn eigen manier. Wij vieren het toch wel het meest uitbundig met de oranje feestkleur in de hoofdrol. Koningsdag voelt niet alleen als de verjaardag van onze koning. We voelen ons allemaal een beetje jarig! 

Lees meer over Koningsdag

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Koningsdag? Of hoe u op 27 april van uw oude spullen afkomt op de vrijmarkt? Lees dan onze andere artikelen!