Onderweg
Onderweg

Hoe zit het met verkeersboetes in Duitsland?

Hoe zit het met de boetes in Duitsland? Wist u bijvoorbeeld dat u een rijverbod kunt krijgen bij onze Oosterburen? In dit artikel leest u alles dat u moet weten over verkeersboetes in Duitsland. 

  • 14 jul 2017
  • 3 minuten
  • 0

Boete direct betalen

Jawohl. Een Verwarnung is een boete van maximaal € 55,-. U kunt dat bedrag direct overmaken naar het rekeningnummer van de politie. U kunt de Verwarnung ook thuis laten bezorgen. De politie vertelt u wanneer u moet betalen. Dat is vaak al binnen een week. U kunt bezwaar maken tegen de boete op een formulier van de politie. U moet dan alsnog een borgsom betalen. Maar dat geld kunt u later terugkrijgen als de boete ongeldig blijkt.

Bußgeldbescheid betaalt u later

Het Bußgeldbescheid is een boete die u krijgt voor zwaardere overtredingen. Die boete krijgt u in Duitsland, maar wordt altijd thuisgestuurd. Dat komt omdat de politie de overtreding eerst onderzoekt. Na het onderzoek valt de officiële boete op uw deurmat.

Veel boetes betekent rijverbod

Duitsers delen strafpunten uit. Bij een overtreding met een boete van meer dan € 60,- krijgt u een strafpunt. U kunt maximaal 3 strafpunten per overtreding krijgen. Bij 6 punten krijgt u een waarschuwing. Bij 8 punten krijgt u een rijverbod. U mag dan niet meer verder rijden. Lees voor u de deur uit gaat meer over de maximum snelheid per Europees land.

Laatste artikelen

Gevaarlijke weersomstandigheden als sneeuw

Rijtips bij gevaarlijke weersomstandigheden

Lees meer

Sticker voor milieuzone

Boetes in Duitsland kunt u voor van alles krijgen. Ook voor het rijden in een milieuzone (Umweltzones). Die zones bevinden zich in en rondom de grote steden. En daar mag u alleen rijden als u een groene sticker heeft.

Milieusticker online 

Die stickers zijn onder andere onderweg bij bepaalde Duitse TÜV-stations die auto's keuren te koop voor € 12,50, maar ook online. De boete is hoger: rond de € 60,-. Hier leest u bij welke steden de sticker nodig is.