Huis verbouwen: goed verzekerd

Het verbouwplan is klaar. Een aannemer gaat de verbouwing begeleiden. Als alles volgens plan verloopt is de uitbouw van de woonkamer binnen een paar maanden klaar. En dan kan meteen de nieuwe haard worden geplaatst. Ga goed voorbereid aan de slag en bekijk of je voldoende verzekerd bent. We denken graag mee.

Je huis tijdens de verbouwing verzekerd

Met de Opstalverzekering is schade aan je huis door brand, inbraak, bliksem of storm verzekerd tijdens de verbouwing. Er zijn wel wat uitzonderingen. Stel, tijdens de verbouwing zit er tijdelijk een groot gat in de muur en er bevriest een leiding door de kou. Deze schade is bijvoorbeeld niet verzekerd.

Bouwmaterialen in en rondom huis

Tijdens een verbouwing liggen vaak veel losse bouwmaterialen in of rondom het huis. Met de Inboedelverzekering van Centraal Beheer zijn bouwmaterialen in huis of in een afgesloten container bij het huis verzekerd bij diefstal.

Rechtsbijstand

Misschien loopt iets niet zoals je hebt afgesproken. Of er zit een fout in de rekening. Bespreek het eerst met de aannemer of leverancier. Kom je er samen niet uit? Dan kan je Rechtsbijstandverzekering misschien helpen. Zorg dat je de verzekering regelt ruim voordat je een overeenkomst aangaat met een aannemer. Er is namelijk meestal een wachttijd van 3 maanden voordat de verzekering ingaat. Behalve bij conflicten over spullen die je koopt.

Controleer hoe je aannemer is verzekerd

Let erop of je aannemer een CAR-verzekering heeft. Deze verzekering dekt schade als de aannemer die tijdens de verbouwing veroorzaakt. Kies voor een aannemer met een keurmerk zoals Bouwgarant, SWK of Woningborg. En controleer of je aannemer is aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouw of Nieuwbouw. Dat kan veel gedoe voorkomen.

Huis meer waard na verbouwing?

Door een verbouwing kan je huis meer waard worden. Kijk daarom na de verbouwing of je huis nog goed verzekerd is. De Opstalverzekering van Centraal Beheer heeft geen maximaal verzekerd bedrag.