Ondernemers helpen met WIA-vraagstukken of duurzame inzetbaarheid van personeel. Adviseur Inkomensverzekeringen Jan Blokzijl doet dat met plezier.

'Een kennismaking mag best wel wat tijd kosten'

Ondernemers helpen met complexe WIA-vraagstukken of het duurzaam inzetten van hun personeel. Adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid Jan Blokzijl doet het iedere dag met plezier. “Ik vind het fantastisch om nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen.”
19 sep 2022 4 minuten

Goed geregeld

Sinds december 2021 is Jan werkzaam in zijn functie bij Centraal Beheer. Als adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid voorziet hij klanten van oplossingen die bij hun situatie passen. “Met name op het gebied van WIA- en verzuimverzekeringen,” legt hij uit. “Werkgevers willen dat graag goed geregeld hebben. Maar ook als werknemer moet je je goed laten informeren. Ik zeg altijd ‘Als je niks aanvullends geregeld hebt en je wordt onverhoopt langdurig ziek, dan is de kans groot dat je een te koop bord in je tuin moet plaatsen’, want zo erg kan het zijn als je je inkomen grotendeels kwijtraakt.”

Kennismaken

Om dit lastige onderwerp wat luchtiger te maken gaat Jan graag op bezoek bij bedrijven. Klantcontact is voor hem het leukste dat er is. “Ik vind het geweldig om bij verschillende bedrijven op bezoek te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Soms krijg je een rondleiding, of iemand vertelt heel enthousiast over zijn bedrijf. Voor mij als buitenstaander is dat heel interessant. Sta ik bijvoorbeeld opeens op een gigantisch terrein van een transportbedrijf met honderden vrachtwagens die af en aan rijden. Dat is zo anders dan je eigen omgeving.” Maar vooral het mensen leren kennen, is een aspect dat Jan aan zijn functie waardeert. “Als je een nieuwe klant ontmoet, is dat iemand met wie je over het algemeen een paar jaar contact zult hebben. Een goede relatie opbouwen is daarom belangrijk, maar ook heel leuk. Mensen hebben altijd wel iets nieuws te vertellen.”

Jan neemt dan ook graag de tijd om zijn klanten te leren kennen. “Een goede relatie opbouwen is belangrijk, maar ook heel leuk. Ik wil echt even weten wie iemand is, wat voor bedrijf het is en natuurlijk ook wat ik voor ze kan doen.”

Luisterend oor

Luisteren is dan ook niet voor niets een van Jans kwaliteiten. “Veel vragen en de klant aan het woord laten is belangrijk” zegt hij. Op die manier bouw je ook sneller een goede vertrouwensband op.” Ook snelheid en kennis zijn essentieel. “Als accountmanager ben je voor jouw klant toch het aanspreekpunt van Centraal Beheer. Ik doe wat ik zeg en reageer snel. Ik beloof nooit dingen wat ik helemaal niet waar kan maken. Over het algemeen weet ik heel goed waar ik het over heb, maar weet ik iets even niet dan zeg ik dat ik er later nog op terug zal komen. Anders breng je alleen jezelf en de klant maar in verlegenheid.” 

Vrijwilligerswerk

In zijn vrije tijd helpt Jan ook graag mensen, maar dan op het voetbalveld. “Ik ben vrijwilliger bij onze lokale voetbalvereniging vv Hollandse Veld, een echte familieclub.” Jan is er niet alleen actief als scheidsrechter, maar was ook 7 jaar voorzitter van de club en draait regelmatig een bardienst. “Ik vind eigenlijk dat iedereen, mits natuurlijk in de gelegenheid, iets op sociaal maatschappelijk vlak zou moeten doen.” Hijzelf beleeft er in ieder geval veel plezier aan. “Het is heerlijk om met een groep vrijwilligers te zorgen dat de club lekker draait. Dat mensen zich echt welkom voelen en alles goed geregeld is. Precies, eigenlijk wat ik in mijn werk ook doe” lacht hij.

Adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid Jan Blokzijl in zijn vrije tijd

Het persoonlijke verhaal van Jan

Jan zorgt dat hij zijn klanten door en door kent en daar neemt hij graag de tijd voor. Meer weten over Jan? Bekijk dan zijn persoonlijke video.

Profiel van Jan

  • Leeftijd: 58 jaar
  • Woonplaats: Hollandscheveld
  • Gezin: vrouw, 2 dochters en een zoon
  • Aantal jaren bij Centraal Beheer: sinds december 2021

Verzekerd van mensenwerk

Langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeids­ongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!

Heeft u vragen?

Onze specialisten zitten elke werkdag voor u klaar om u persoonlijk te woord te staan. Neem gerust contact met ons op. Onze inkomensadviseurs stellen zich graag even aan u voor.
Jan Blokzijl adviseur inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid
Met de kennis van Jan Blokzijl
Adviseur Inkomen en Duurzame Inzetbaarheid
Met mijn jarenlange ervaring help ik ondernemers op het gebied van inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid. Het doet mij goed als zaken goed geregeld zijn, zodat u als ondernemer weer verder kunt.