monteur loopt naar bus

Zo vermindert u de kans op schade en wateroverlast door neerslag

Door veranderingen in het weer hebben we steeds vaker te maken met wateroverlast door neerslag. Dat betekent dat de kans op schade voor uw bedrijf groter wordt. U kunt gelukkig veel doen om schade te voorkomen. Wij geven u graag een aantal tips.
25 apr 2021 2 minuten

Tips om schade en wateroverlast te voorkomen

Laat ze schoonmaken als dat nodig is. Staan er veel bomen in de directe omgeving? Doe dit dan vaker per jaar.
Plaats deze zo laag mogelijk boven de grond. Dit houdt niet alleen blad tegen. Als u deze laag plaatst voorkomt dit ook dat terugstromend rioolwater bijvoorbeeld uit het toilet stroomt.
Ook als in deze apparaten zelf al een waterslot zit. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, vaatwasser, ijsblokjesmachine, apparatuur voor postmix, koffie- en drankenautomaten. Plaats het waterslot tussen de kraan en de flexibele slang.
Reinig ook de pompput, vuilwatergoten en verbindingsbuizen minimaal 1 keer per jaar. En plaats een niveausignalering met alarm en/of doormelding.
Dit kan bij veel neerslag schade aan de elektriciteit in de auto veroorzaken.

Rust en zekerheid door een verzekering

Bedrijfsschade door het weer kan nare gevolgen hebben voor uw bedrijfspand, kantoor of winkel. Het is een ingrijpende gebeurtenis. U wilt zo snel mogelijk weer in bedrijf zijn. Een goede verzekering is dan belangrijk. Met onze Gebouwenverzekering, ook wel een zakelijke opstalverzekering genoemd, heeft u rust en zekerheid.