vrouwen in gesprek met elkaar

De ingrediënten van een aantrekkelijke werkgever

De krapte op de arbeidsmarkt is groter dan ooit. Hoe zorgt u ervoor dat u een aantrekkelijke werkgever wordt én blijft?

6 sep 2023 4 minuten
Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt worstelen organisaties met het vinden en behouden van goed personeel. Er wordt door organisaties, en dan de HR-afdeling in het specifiek, alles uit de kast gehaald om die aantrekkelijke werkgever te worden, zijn én te blijven. Het in- en extern promoten van de werkgever noemen ze ook wel employer branding.

​Voor die promotie worden diverse oplossingen ingezet, van een gezonde lunch die door de werkgever wordt aangeboden, zelf je IT-hardware mogen kiezen tot dat waar het echt omgaat: het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. Allemaal wapens om de war on talent in het eigen voordeel te beslissen en zo medewerkers langdurig aan de organisatie te binden.
vrouw zittend aan tafel

Lekker Bezig stimuleert persoonlijke ontwikkeling

Medewerkers fit houden is de uitdaging. Fit als in mentaal en fysiek goed in staat zijn om het werk te doen, en ook fit als in dat het werk inhoudelijk nog bij de ambities van de medewerker past. Organisaties die dat begrijpen, kiezen voor mogelijkheden om hun medewerkers een leer- en ontwikkelomgeving op maat aan te bieden. Als bijkomend voordeel maakt het deze organisaties een aantrekkelijkere werkgever voor huidig en nieuw personeel.

Met Lekker Bezig van Centraal Beheer geeft u medewerkers het stuur in handen van hun loopbaan. Laat ze lekker leren en zichzelf ontwikkelen. Op het gebied dat zij willen. Die vrijheid die ze krijgen stimuleert ze om de beste versie van zichzelf te worden. En als werkgever ziet u continu gedreven professionals in de zaak. Win-win!

Duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat medewerkers de finish halen

Uit onderzoek onder ruim 2.000 werkende Nederlanders blijkt dat medewerkers naast meer eigen regie over hun werk-privé balans zich graag willen blijven ontwikkelen; liefst 23% van de respondenten ziet graag een onbeperkt opleidingsbudget. Organisaties die op dit soort onderwerpen beleid maken, werken gericht aan employer branding en het grotere thema duurzame inzetbaarheid.

Bij duurzame inzetbaarheid houdt u zich continu bezig met de vraag hoe het huidige arbeidspotentieel zich ontwikkelt om bij te blijven, nu en met het oog op de toekomst. Een cruciaal vraagstuk want de maatschappij verandert razendsnel. Automatisering verandert ons werk en vervangt ook werk. Dit betekent dat mensen geen garantie hebben dat ze het werk wat ze nu doen, ook nog doen als ze met pensioen gaan. Het gevolg: medewerkers moeten blijven leren en ontwikkelen.

Samenvattend komt er in deze tijd veel af op werkgevers en HR-managers. Aantrekkelijk werkgeverschap, leer- en ontwikkelmogelijkheden bieden en ervoor zorgen dat mensen in deze krappe arbeidsmarkt voor uw organisatie kiezen. Dat is best een uitdaging, maar wel een leuke. Lekker Bezig helpt u hierbij via een platform dat uw medewerkers laat leren en ontwikkelen. Dat maakt het tot een concrete oplossing voor bedrijven die werken aan employer branding en middelen zoeken om kandidaten te overtuigen in de strijd om personeel.