""

Miljoenen extra subsidie voor energiebesparingsĀ­maatregelen

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt 62 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen en andere manieren om energie te besparen zoals het aanschaffen van een warmtepomp. Dat is volgens energieminister Rob Jetten nodig vanwege het hoge aantal aanvragen dit jaar, dat waarschijnlijk verdubbelt vergeleken met vorig jaar.

"Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen verhogen we het budget. Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland", aldus Jetten bij de bekendmaking.

Na de ophoging is er dit jaar nog bijna 90 miljoen euro beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers van het totale bedrag van 290 miljoen euro. Huishoudens deden al ruim 64.000 aanvragen. Voor isolerende maatregelen was tot nu toe ruim 98 miljoen euro nodig en voor de installatie van warmtepompen bijna 56 miljoen.

Uw huis verduurzamen

Wilt u weten hoe u uw huis kunt verduurzamen en op uw energierekening bespaart? Krijg inzicht in de mogelijkheden met onze scan.