Blog Lekker Bezig Karina

De vragenlijst: eerlijke antwoorden, passende oplossingen

Eenmaal ingelogd in Lekker Bezig kom je allereerst de vragenlijst tegen. Dat lijkt een flinke klus! Deelnemer Gerbrand vertelt waarom het ECHT de moeite waard is om in te vullen.
20 apr 2021 3 minuten

Eerlijke antwoorden en passende oplossingen

Het invullen van de vragenlijst in Lekker Bezig werkt als een soort filter. Uit het enorme aanbod van trainingen, workshops en cursussen krijg je precies de oplossingen aangeboden die passen bij jouw behoeften. Soms best even pittig, maar dat levert wel het beste resultaat op. Dat is ook de ervaring van Gerbrand, Teamcoach bij een klantcontactcentrum. Gerbrand legt uit: “Je moet wel open staan voor de vragenlijst. Eerlijk antwoorden is echt het beste. Want dan krijg je ook de oplossingen die bij je situatie passen. Je denkt bij sommige vragen misschien wel: ‘waarom willen ze dit over mij weten?’ of ‘ik vul het net wat rooskleuriger in dan de werkelijkheid’. Maar dan krijg je niet het juiste aanbod. Mijn tip: vul het in zoals je het voelt of het voor jezelf ziet. Het is toch anoniem. Leidinggevenden zien geen antwoorden en kunnen geen antwoorden naar jou als persoon herleiden."

Het is echt het invullen waard

“Zelf heb ik het ook gedaan”, zegt Gerbrand. “Ik was op zoek naar dingen die aansluiten bij mijn functie. De vragenlijst was best lang. Daar moet je wel eventjes voor gaan zitten. Maar als je hem goed invult dan krijg je wel oplossingen (trainingen en/of coaching) aangeboden die bij je passen. Ik heb verder gekeken zonder dat filter. Dan zie je hoe breed het aanbod is en dan weet je hoe goed die vragenlijst helpt. Dat was het invullen wel waard.”

Lekker Bezig duurzame inzetbaarheid voor medewerkers in de praktijk
Het belangrijkste is dat medewerkers plezier hebben in hun werk. Daar is duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderdeel van
Gerbrand, deelnemer Lekker Bezig

Energie om je verder te ontwikkelen

Waarom gebruik je Lekker Bezig met je collega’s? “Het belangrijkste is dat medewerkers plezier hebben in hun werk. Daar is duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderdeel van. Zorgen dat je je werk leuk blijft vinden. Als je daar energie van krijgt, kun je jezelf ook blijven ontwikkelen.

De eerste stap is gezet

En zie je al resultaat? “Een aantal collega’s heeft al een studie opgepakt die aansluit bij de stappen die ze willen zetten. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld kozen voor een fotografieworkshop, zodat ze in hun vrije tijd energie opdoen. Ik ben zelf met een opleiding bezig die aansluit bij mijn coachende werk. Het heet ‘Organisatiepsychologie’ en dat helpt enorm. Het geeft me inzichten en leert me net even anders tegen de dingen aankijken. Leuk om te doen.”

Benieuwd welke opleiding, training of coach bij jou past?

Vul binnen 10 minuten de vragenlijst in. En krijg waardevolle inzichten én passende suggesties.