Uw verzekering beoordelen

Hoe doen wij dat?

Sluit u een verzekering af bij ons? Dan beoordelen wij uw aanvraag. En berekenen wij uw persoonlijke premie. Dat doen we automatisch, zonder dat er een mens aan te pas komt. Hoe? Dat vertellen wij u graag.

Een programma berekent de premie

Als u een verzekering bij ons afsluit, berekenen wij uw persoonlijke premie. Het programma dat uw premie berekent, doet dit op basis van de gegevens die u invult. En de gegevens die we krijgen uit externe bronnen. En interne bronnen, zoals gegevens die wij al van u kregen toen u een andere verzekering bij ons afsloot. Daarnaast berekenen wij uw premie met behulp van ‘profilering’. Dit betekent dat wij op basis van al uw gegevens uit de interne en externe bronnen een beeld van u vormen.

Wij beoordelen uw aanvraag automatisch

Als u uw premie heeft berekend en alle vragen heeft beantwoord, ziet u of wij uw aanvraag accepteren of niet. Dat gaat automatisch, zonder dat er een mens aan te pas komt. Hiervoor gebruiken we ook interne en externe bronnen en profilering.

U ziet meteen of wij uw aanvraag goedkeuren of afkeuren

Vaak accepteren wij uw aanvraag en bent u meteen verzekerd. Het kan ook dat wij uw aanvraag afkeuren. U kunt dan geen verzekering bij ons afsluiten. Soms is het nodig dat 1 van onze medewerkers uw aanvraag bekijkt, voordat de verzekering ingaat. Hij of zij kan uw verzekering dan goed- of afkeuren.

Laat het ons weten als u het er niet mee eens bent

We vertellen u altijd wanneer we automatisch uw premie berekenen of uw aanvraag beoordelen. Bent u het hier niet mee eens? Neem dan contact met ons op. U kunt dan uw aanvraag opnieuw laten beoordelen. Bel ons op: 055 579 8125. Wij zijn er van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Of stuur ons een brief:

Centraal Beheer
Afdeling Centraal Relatiebeheer
Postbus 9150
7300 HZ Apeldoorn

Lees meer over hoe wij uw gegevens gebruiken

Wilt u meer weten over welke gegevens wij van u gebruiken? En waarvoor wij uw gegevens gebruiken? Lees dan ons privacy statement.