Commercial Burgemeester (2008)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beschrijving

Een gemoedelijke burgervader speelt de hoofdrol tijdens alle voorbereidingen voor Koninginnedag. De koningin komt in zijn dorp op bezoek en dan moet alles perfect georganiseerd zijn. Hij houdt een inspectie en denkt tot slot opgelucht adem te kunnen halen, niets is minder waar.

Achtergrond commercial: In het voorjaar van 2008 kwam film 'Burgemeester' op de televisie. Deze film staat geheel in het teken van Koninginnedag. De film is opgenomen in het Friese plaatsje Workum en op Slot Zeist in Zeist. De hoofdrol wordt gespeeld door de Belgische acteur Raymond Simons. Het enthousiaste koortje is Het Viswijvenkoor 'Grietje Sprot' uit Hindeloopen. Een beroepsparachutist van de Paraclub Flevo haalde een dag na de opnames nog de krant. Hij wilde op het plateau midden op het plein landen. Maar een harde rukwind gooide roet in het eten. Er restte hem twee keuzes: in het steegje landen (waarbij hij dan zijn parachute in de lucht zou moeten inklappen) of met een doffe klap op het dak van het oude stadhuis in Workum landen. Dit laatste heeft hij gedaan. De brandweer haalde hem uiteindelijk van het dak.

De pers dacht dat de landing op het dak een serieus onderdeel van de film was en schreven hierover in de media. Leuk detail is dat het ontwerp van de oranje hoed ook daadwerkelijk de hoed van Koningin Beatrix is, die zij droeg op Koninginnedag in 2003. De muziek is afkomstig van de componist Henry Purcell (1659 tot 1695). De titel van het nummer is 'Birthday Ode' of 'Come ye Sons of Art'. Deze muziek is in 1694 speciaal geschreven voor de verjaardag van Queen Mary. Alle muziek uit onze films wordt bewerkt door een geluidstudio in verband met de rechten. Na de film kregen we enorm veel e-mails met de vraag van wie deze muziek was.