Commercial Ski (1988)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

De commercial Ski begint sensationeel: in een schitterend sneeuwlandschap springen drie bontgekleurde skiërs uit een helikopter om de afdaling aan te vangen. De tune klinkt de kijker bekend in de oren. Beneden in het dal worden de voorbereidingen getroffen voor de après-ski. De conclusie lijkt duidelijk: it's the right time, it's the right place, it's Martini. Of toch niet?

Achtergrond commercial: De film 'Ski' ondervond tijdens de opnames serieuze problemen. De crewleden van de productiemaatschappij werden tijdens de opnames in de bergen overvallen door een heftige sneeuwstorm. Speciale reddingsteams, bestaande uit Vietnam-veteranen, moesten er aan te pas komen om iedereen in veiligheid te brengen. De opnames werden die dag stil gelegd.

De kijker denkt bij het begin van de film door de muziek meteen aan een bekende alcoholische drank (Martini). Wij wilden wel het zekere voor het onzekere nemen en vroegen daarom voor de eerste uitzending akkoord aan de directeur van Martini, Adriaan Vinju. Die gaf hij ook. Er waren wel alternatieve shots gedraaid voor het geval zijn beslissing anders zou uitvallen. Ook zou er dan uiteraard andere muziek gebruikt zijn.