Commercial Paard (2003)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

In een duister wijkje in New York ontmoeten onderwereldfiguren elkaar. Ze sluiten een deal. De maffia heeft ´via Europese connecties` een paard kunnen ritselen dat het hoofd van de New Yorkse maffia inkomsten en aanzien moet geven op de renbaan. Maar krijgen ze wel dat aanzien die ze verwachten?

Achtergrond commercial: 'Paard' is in New York opgenomen. Een lang verwachte zoektocht naar het geschikte paard bleef uit. De crew liep bij aankomst in Amerika toevallig tegen dit paard aan. Het paard is van oorsprong een Nederlands dressuurpaard maar is op 3-jarige leeftijd verhuisd naar Amerika. Een renstadion aan de rand van New York was in 2003 de perfecte locatie voor deze film. Amerikaanse acteurs als Joe Bacino, Paul Cicero, Nick Raio en Gene Ruffinio speelden de hoofdrol. Gene Ruffinio was ook te bewonderen in films als Casino, Analyze This en in de serie The Sopranos. De film werd ook in de paardenwereld zeer gewaardeerd.

Er hebben behoorlijk wat paardenliefhebbers zich bij ons gemeld met de vraag of ze beeldmateriaal of meer achtergrondinformatie mochten hebben over het paard. Het werken met dieren loopt altijd anders dan gepland. De filmopnames zijn echte beelden van de renbaan maar het dressuurpaard kon de spanning van de omgeving van de renbaan niet aan. Er kwam zelfs een dierenarts aan te pas om het paard te kalmeren, maar ook dat mocht niet baten. Het paard kreeg meteen een extra dag rust waardoor de opnames een volledige dag stil moesten worden gelegd. Op een nabij gelegen stoeterij werden de volgende dag de opnames van de passage van het paard in een rijbak gemaakt, een nieuw risico voor nog een extra opnamedag wilden we niet lopen. Daarom zijn deze beelden later in de film gemonteerd.