Commercial Boodschappen (2005)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

Na een dag hard werken heb je helemaal geen zin om ook nog boodschappen te gaan doen. Maar goed, plicht roept! Met een volle winkelwagen en ook nog een aparte boodschappentas vol loopt de jongeman de supermarkt uit. Voor het oog een alledaagse situatie krijgt een onverwachte wending...

Achtergrond commercial: In het voorjaar van 2005 riepen wij iedereen op om zijn of haar eigen idee in te sturen. Uit de ruim 900 ideeën werd Frans van Gerwen als winnaar geselecteerd. Hij mocht samen met de regisseur de regie bepalen. De opnames vonden plaats in de parkeergarage van de Belastingdienst in Amsterdam. Deze parkeergarage had namelijk een prachtige steile helling die nodig was voor de film. De betonnen muur werd gedeeltelijk nagemaakt en de ingang werd omgetoverd tot de ingang van een supermarkt. De originele onderdelen van de Ferrari uit 1999 werden vervangen door plastic onderdelen. Vervolgens is de Ferrari ook echt in elkaar geslagen voor de levensechte beelden. In het kleine grijs-witte autootje zat een stuntman die elke keer net op tijd moest wegrijden. Dat ging elke keer ook maar net goed!

Voor deze film waren vier identieke boodschappen-karretjes nodig: eentje die heel hard kon rijden, eentje met camera aan de voorkant, eentje met camera tussen de wieltjes en een gewone. De tas scheurde op commando open door een trektouwtje. De twee hoofdrolspelers komen uit België. Deze film behaalde de derde plaats bij de Gouden Loeki-verkiezing van 2005.