Wat is verzekerd bij schade door brand?

Brand in huis heeft vaak grote gevolgen. Voor uw woning, uw spullen en voor uw gemoedsrust. Nadat u van de schrik bent bekomen, wilt u weten wat de schade is. En hoe uw spullen verzekerd zijn bij brand. Wij zetten het voor u op een rij.

Uw inboedel is verzekerd voor schade door brand

Met onze Inboedelverzekering zijn uw spullen verzekerd voor schade door brand én het blussen van de brand. Dat is een geruststelling. U bent ook verzekerd voor de extra kosten die u maakt om uw spullen na de brand ergens anders op te slaan. We vergoeden het vervoer van uw spullen en maximaal 1 jaar opslag. Dit tot een bedrag van €­25.000,-.

Brandschade aan uw woning

Sloeg de vlam flink in de pan en heeft uw woning ook schade opgelopen? Met onze Opstalverzekering bent u hiervoor verzekerd. Dit geldt ook voor schade die u maakt om erger te voorkomen. Bijvoorbeeld als u een ruitje intikt om naar binnen te kunnen.

Rook onder de motorkap

Brand in uw auto kan verschillende oorzaken hebben. Maar het belangrijkste is dat u snel en veilig uit het voertuig komt. Én dat de brand snel wordt geblust. Een schuimblusser in de auto is dan ook echt een aanrader. Met onze WA+ Beperkt Casco en All Risk Autoverzekering bent u verzekerd voor schade door brand. Dit heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Tip: investeer in goede brandpreventie

Brand is 1 van de ergste dingen die u in huis kan overkomen. Wees daarom goed voorbereid. Haal voldoende blusmaterialen in huis. Denk aan een blusdeken in de keuken en een brandblusser op een plek waar u snel bij kunt. Daarnaast zijn brandmelders van levensbelang. Plaats minstens 1 melder op elke verdieping. En zorg dat u en uw huisgenoten weten wat te doen als er brand uitbreekt.