Rechtsbijstandverzekering


Als VvE heeft u te maken met bewoners en met derden zoals schilders of aannemers die u inschakelt. Binnen deze contacten kunnen conflicten ontstaan. Met onze Rechtsbijstandverzekering bent u altijd verzekerd van uitstekende juridische hulp. U vindt dat een door u ingeschakelde schilder zijn werk niet goed gedaan heeft? Of u heeft onenigheid met een bewoner omdat deze zich niet aan het huisreglement houdt? Dan neemt deze verzekering u veel zorgen uit handen.

De standaarddekkingen

Met deze Rechtsbijstandsverzekering geniet u een uitgebreide standaarddekking.

  • U krijgt onbeperkte juridische hulp door de onafhankelijke juridische specialisten van Stichting Achmea Rechtsbijstand.
  • U krijgt hulp bij juridische problemen met overeenkomsten die uw VvE heeft gesloten; bijvoorbeeld met een bewoner of met een derde partij als een schilder of aannemer.
  • U krijgt juridische hulp bij het verhalen van schade die iemand anders heeft gemaakt.
  • Zijn externe specialisten nodig? Dan bent u hiervoor verzekerd tot € 25.000,- per gebeurtenis.
  • U krijgt alle verzekerde schade vergoed. U heeft geen eigen risico.

Vorderingen dienen een minimale waarde van €175,- te hebben.

Wat niet verzekerd is

Met de Rechtsbijstandsverzekering is uw VvE natuurlijk goed verzekerd. Toch is niet alle juridische hulp verzekerd. Zo biedt deze verzekering geen juridische bijstand bij de incasso van de contributie van uw VvE-leden. In onze polisvoorwaarden Rechtsbijstandverzekering leest u precies wanneer u niet bent verzekerd

De voordelen

  • U kunt rekenen op snelle, deskundige juridische hulp.
  • U heeft een uitgebreide dekking.
  • U betaalt geen eigen risico.

Veelgestelde vragen

De juristen van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand helpen u met rechtsbijstand. Indien nodig schakelen we externe deskundigen in.

Nee, de Rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van externe deskundigen tot € 25.000,- per gebeurtenis.

Ja, u mag de Rechtsbijstandverzekering op elk gewenst moment sluiten. De wachttermijn is 3 maanden. Alleen het juridische geschil dat u op dat moment al heeft, is niet verzekerd.

 

Nieuwe voorwaarden

Hieronder staan de voorwaarden die vanaf 01 november 2016 ingaan.

Bent u al klant of heeft u een offerte van ons?

Dan kan het zijn dat er andere voorwaarden geldig zijn. Klik hier om te bekijken welke voorwaarden voor u van toepassing zijn. Hiervoor heeft u een kenmerk nodig. Deze vindt u op uw polisblad of offerte. Het kenmerk heeft 3 tot 5 letters en 2 cijfers