Glasverzekering


In uw gebouw is ongetwijfeld veel glas aanwezig. Schade eraan, bijvoorbeeld door storm of inbraak, kan grote gevolgen hebben. Met de Glasverzekering verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van glasschade. Is tijdens een inbraak het glas in de buitendeur en enkele binnendeuren stukgeslagen? Of heeft een storm op diverse plekken schade aan glazen balkonafscheidingen veroorzaakt? Dan neemt deze verzekering u veel zorgen uit handen. De Glasverzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met de Gebouwenverzekering binnen de VvE Meerkeuzepolis.

De standaarddekkingen

Met deze Glasverzekering geniet u een uitgebreide standaarddekking. U bent verzekerd voor schade aan binnen- en buitenglas in ramen en deuren. Ook lichtdoorlatende kunststof en glas in balkonafscheidingen en overkappingen zijn meeverzekerd.

De aanvullende dekkingen

Wilt u naast de standaarddekkingen extra zekerheid? Dan kunt u kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

  • Speciaal glas: bijvoorbeeld glas in lood, glasvliesgevels en niet-transparante gevelpanelen.
  • De kosten om belettering, beschildering, versiering en opschriften opnieuw aan te brengen.
  • 'Lekslaand' dubbelglas (isolerend glas) dat nog geen 10 jaar oud is: met 'lekslaand’ bedoelen we dat er water of stof tussen de glasplaten komt.
  • Glas in de bedrijfsruimtes: als er in uw gebouw ook bedrijfsruimtes zijn, kunt u het glas daar aanvullend verzekeren.

Wat niet verzekerd is

Met de Glasverzekering is uw VvE natuurlijk goed verzekerd. Toch is een schade soms niet verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer de schade ontstaat tijdens een verbouwing, wanneer er sprake is van krassen op het glas, of wanneer het een schade betreft die opzettelijk is toegebracht. In onze polisvoorwaarden Glasverzekering leest u precies wanneer u niet bent verzekerd

De voordelen

  • Bij schade kunt rekenen op snelle, deskundige hulp.
  • U heeft een uitgebreide dekking.
  • Schadeherstel in natura zodat u er geen omkijken naar heeft

Veelgestelde vragen

Meld dit meteen! Dat kunt u dag en nacht doen. Wij zorgen voor snel schadeherstel en snelle afhandeling van de financiën. Schade melden.

Vaak is dit glas al verzekerd via de verhuurder. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het wel mogelijk te kiezen voor een aanvullende dekking om dit glas toch mee te verzekeren.

Lekslaan wil zeggen dat er een lekkage van de luchtspouw ontstaat. De droge lucht komt dan in aanraking met de vochtige buitenlucht, waardoor aan de binnenzijde van het glas condens ontstaat. Na verloop van tijd gaat de kalk uit het condens zich aan de binnenkant vormen tot vlekken in de ruit. Binnen de Glasverzekering van de VvE Meerkeuzepolis kunt u het lekslaan van isolerende beglazing aanvullend verzekeren tot 10 jaar na de fabrikagedatum van het glas.

Jazeker, de waarde van de zonnepanelen wordt dan bij de herbouwwaarde van het complex opgeteld en via een aanvullende clausule in uw Gebouwenverzekering opgenomen.

Ja, onze Glasverzekering betaalt ook de kosten van noodvoorzieningen. Als u bijvoorbeeld kapotte ruiten moet laten dichtmaken en de rekening daarvan zelf al heeft betaald.

Ja. met de Glasverzekering verzekert u al het lichtdoorlatende binnen- en buitenglas. Zoals glas in (dak)ramen, deuren, overkappingen en balkonafscheidingen.

Neem bij glasschade altijd eerst contact met ons op. Dit kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week doen. Bij nood regelen wij binnen enkele uren een herstelbedrijf. Vervangt u een kapotte ruit toch liever zelf? Doe dit dan alleen na overleg met ons. Alleen dan betalen we de kosten die u hiervoor maakt. Uw herstelwerk moet net zo goed zijn als het werk van de glaszetters die wij inschakelen. Schade melden.

Nee, dit kan helaas niet. De Glasverzekering is alleen afsluitbaar als aanvulling op onze Gebouwenverzekering.

 

Nieuwe voorwaarden

Hieronder staan de voorwaarden die vanaf 01 november 2016 ingaan.

Bent u al klant of heeft u een offerte van ons?

Dan kan het zijn dat er andere voorwaarden geldig zijn. Klik hier om te bekijken welke voorwaarden voor u van toepassing zijn. Hiervoor heeft u een kenmerk nodig. Deze vindt u op uw polisblad of offerte. Het kenmerk heeft 3 tot 5 letters en 2 cijfers