Centraal Beheer Algemeen Pensioen­fonds

Het pensioen van de toekomst

  • Slim vermogensbeheer
  • Een onbezorgde overstap
  • Administratief gemak

Meer over het APF

De huidige manier van pensioen opbouwen en organiseren staat onder druk. Werkgevers en pensioenfondsen zoeken naar manieren om het pensioen toekomstbestendig te maken. Daarom introduceren wij een nieuwe pensioenuitvoerder: het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF).

Wat is het Centraal Beheer APF?

Bij het Centraal Beheer APF bundelen we de krachten van werknemers, werkgevers en pensioenfondsen. Op die manier profiteren onze klanten van schaalvoordelen in administratie, vermogensbeheer en bestuur. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje over het APF.

Wat is een kring?

Het APF kan meerdere pensioenregelingen apart uitvoeren. In verschillende onderdelen. Deze onderdelen noemen we collectiviteitskringen. Binnen deze kringen zijn deelnemers solidair met elkaar, ze delen risico’s met elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Wie kan deelnemen?

Het Centraal Beheer APF is geschikt voor alle collectieve pensioenregelingen. Dit doen we voor:
  • Ondernemingspensioenfondsen
  • Vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen
  • Beroepspensioenfondsen
  • Werkgevers

Alleen verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen mogen niet deelnemen. Dat is wettelijk zo bepaald.

Onze pensioen­oplossingen

Bij het Centraal Beheer APF vindt u altijd de pensioenoplossing die aansluit op uw vraag.

Onze kracht zit bij uitstek in het geïntegreerd uitvoeren van een groot aantal pensioenregelingen. Hoe veelzijdig uw pensioenregeling ook is, wij bieden deelnemers het volledige overzicht. Op ieder moment. Onze dienstverlening voldoet daarbij aan de hoogste standaarden. Hiervoor staan ons geavanceerde administratieplatform en onze gemotiveerde medewerkers iedere dag weer garant!

Wij bieden vier standaard kringen en de mogelijkheid voor een Eigen kring. De standaard kringen zijn geschikt voor werkgevers en pensioenfondsen voor wie de door ons vastgestelde uitgangspunten van deze kringen passend zijn. De Eigen kring is een optimale oplossing voor pensioenfondsen die hun eigen identiteit willen vormgeven of behouden en zelf zeggenschap willen hebben over het beleid.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie over onze oplossingen op de website van het Centraal Beheer APF.

Neem contact op

Wilt u meer weten over Centraal Beheer APF? Neem dan gerust contact met ons op.