Wilt u uw medewerkers een ontslagvergoeding meegeven? Hoe kunt u dit dan het beste regelen? U krijgt van ons deskundig advies. Zodat u en uw medewerkers tevreden zijn. Ook kunnen uw medewerkers hun ontslagvergoeding tegen gunstige voorwaarden onderbrengen bij Centraal Beheer.

Wij helpen u bij collectief ontslag

  • U sluit 1 overeenkomst voor al uw medewerkers (raamovereenkomst)
  • Wij geven uw medewerkers alle informatie die zij nodig hebben. U hoeft hiervoor niets te doen.
  • Wij helpen uw medewerkers om de oplossing te kiezen die het beste bij hen past. Zij krijgen een uitkering in 1 keer of in termijnen.

Ik moet collectief ontslag aanvragen. Hoe regel ik dat?

Collectief ontslag is een gevoelig onderwerp. Het is belangrijk dat u dit direct goed aanpakt. Meestal volgt u 3 stappen:

  1. U vraagt informatie aan. En u bekijkt wat uw mogelijkheden zijn (informatie- en oriëntatiefase).
  2. U vraagt advies (adviesfase).
  3. U voert de regeling uit (uitvoeringsfase).

De ontslagvergoeding onderbrengen bij Centraal Beheer

U kunt de ontslagvergoeding ook in 1 keer storten op een persoonlijke rekening van de medewerker. Maar vaak betaalt hij er dan wel veel belasting over. Brengt uw medewerker zijn ontslagvergoeding onder bij Centraal Beheer? Dan beheren wij het geld voor uw medewerker. En we betalen het geld in termijnen uit. Centraal Beheer biedt 2 financiële producten:

  1. Het Garantie Inkomen
  2. Heeft uw medewerker snel het geld nodig? Dan kan hij kiezen voor het Garantie Inkomen. Hij krijgt dan direct (direct ingaande lijfrente) of over een paar jaar (uitgestelde lijfrente) een zeker inkomen per maand. Dit krijgt hij tijdens de periode die hij zelf kiest. De uitkeringsduur moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  3. Het ‘Rente Vast Plan’
  4. Heeft uw medewerker het geld niet direct nodig als uitkering of aanvulling op zijn inkomen? En wil hij de uitkering langere tijd laten groeien? Dan kan hij kiezen voor het Rente Vast Plan. Hij zet het geld dan weg tegen een tarief dat we van tevoren bepalen. Zo groeit dit geld tot een vast bedrag. Ook dit bedrag spreken wij van tevoren af. Uw medewerker bepaalt zelf wanneer de periodieke uitkering ingaat. Hij krijgt het geld dus op het moment dat hij het echt nodig heeft.

Meer informatie & contact

Alles over ontslag leest u in het handboek: 'Praktisch over ontslag'. U krijgt tips om een sociaal plan op te stellen. En u leest hoe u uw medewerkers een ontslagvergoeding kunt geven. U kunt het gratis handboek telefonisch bestellen.