Even delen

Is de aansprakelijkheid van uw uitzendkrachten goed geregeld?

Stel: een van uw uitzendkrachten is werkzaam bij een bedrijf en raakt – samen met een vaste werknemer – betrokken bij een auto-ongeval. Uw uitzendkracht zit aan het stuur, en beide werknemers raken gewond. De verzekeraar van de vaste werknemer wil de schade verhalen op uw uitzendkracht. Kan dat?

‘Ja, dat kan in sommige gevallen’, zegt Harald Spijkerman, accountmanager bij Centraal Beheer Achmea. Eind november dit jaar deed de Hoge Raad uitspraak in een soortgelijke zaak. Een werknemer had als inzittende letsel opgelopen bij een auto-ongeval, dat werd veroorzaakt door een uitzendkracht die bij dezelfde werkgever werkzaam was. De zorgverzekeraar van de werknemer heeft de kosten van diens medische behandeling vergoed en vorderde de vergoeding daarvan op de uitzendkracht. Kernvraag daarbij was of de ingeleende kracht moest worden aangemerkt als een persoon die in dienst staat tot dezelfde werkgever als de vaste werknemer. In dat geval zou de zorgverzekeraar de kosten niet kunnen verhalen vanwege het regresverbod van artikel 7:962 lid 3 BW.

De Hoge Raad oordeelde echter dat dit artikel niet geldt ten opzichte van ingeleend personeel. Dit lijkt een uitbreiding van de aansprakelijkheid van uitzendkrachten. Hoe zit dat precies? Spijkerman: ‘Op dit moment ligt het in de wet vast dat een uitzendkracht bij het verhalen van dit soort schade niet gelijkwaardig is aan een vaste werknemer. Niet logisch, want men wil voorkomen dat verzekeraars van werknemers schade op elkaar gaan verhalen. Dit om de vaak duurzame relatie tussen vaste werknemer en flexkracht niet te schaden. Maar eigenlijk zouden we – nu er steeds meer flexwerkers komen – qua aansprakelijkheid geen onderscheid moeten maken tussen werknemers, ZZP’ers of uitzendkrachten. Helaas is de wetgeving op dit gebied nog niet helemaal up to date. Als uitzendbureau is het daarom van belang om goed na te gaan hoe de aansprakelijkheid van uw uitzendkrachten is geregeld. Met uw verzekeringsadviseur kunt u overleggen of dit soort zaken al zijn meegenomen in uw huidige verzekeringen.

Meer informatie?

Voor vragen, advies of meer informatie omtrent de uitbreiding van aansprakelijkheid van uitzendkrachten, kunt u contact opnemen met Centraal Beheer Achmea. Neem contact op met Centraal Beheer Achmea via (055) 579 8600, stuur een e-mail of vul uw gegevens in op ons terugbelformulier.