Even delen

Is uw VvE al ingeschreven?

Kamer van Koophandel

Elke VvE is wettelijke verplicht zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Net als andere formele verenigingen. Even antwoord op de belangrijkste vragen.

Wie schrijft zich in?

Alleen het bestuur van uw VvE is bevoegd om de VvE in te schrijven. Individuele appartementseigenaren kunnen dit niet zelf doen.

Wat kost het?

Sinds 15 februari 2014 kost de inschrijving bij de Kamer van Koophandel € 50,-. Is uw bestuur van samenstelling veranderd? Het doorvoeren van dit soort wijzigingen kost u niets extra.

Wat gebeurt er als uw VvE zich niet inschrijft?

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is wettelijk verplicht. Doet uw VvE dat niet, dan bent u in overtreding en kan uw VvE een boete verwachten.

Hoe zit het met ‘slapende’ VvE’s?

Zolang een VvE nog bestaat en niet is ontbonden geldt de inschrijvingsverplichting. Dus ook een slapende VvE moet ingeschreven blijven.

Is uw VvE nog in oprichting?

Vraagt u dan de handige informatiemap Start mee met de VvE aan. Daarin leest u stap voor stap wat er komt kijken bij het oprichten van een VvE. Ook de procedure voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel staat er duidelijk in uitgelegd.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de inschrijving van uw VvE bij de Kamer van Koophandel? De VvE servicedesk van Centraal Beheer Achmea helpt u graag verder. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de Kamer van Koophandel via www.kvk.nl. Daar kunt u ook heel eenvoudig alle formulieren downloaden om uw VvE in te schrijven.