Even delen

Glasschade

Kamer van Koophandel

Sta je op het punt om je net gekocht appartement in te richten, ontdek je een forse breuk in een enorm balkonraam. We hebben op advies van ons VvE-bestuur direct contact gezocht met onze verzekeraar, Centraal Beheer Achmea. We waren namelijk bang dat de barst groter zou worden.

Je schrikt wel even. Zeker ook omdat wij twee dagen later een week naar Madrid gingen. Dan veroorzaakt zo’n breuk een onrustig gevoel. Nadat we ‘Even Apeldoorn’ gebeld hadden, regelde Centraal Beheer Achmea dat de glaszetter de volgende dag al de schade opnam. Hij stelde de ons gerust. Erger kon de barst niet worden. Hij nam de maat op en bestelde een nieuwe ruit die keurig volgens planning, drie weken later werd geplaatst.

Dat was nog niet zo eenvoudig. Vier man en een enorme kraan waren nodig om de nieuwe ruit te plaatsen.

Eén telefoontje

Het verbaasde ons oprecht dat één telefoontje voldoende was om alles in orde te maken. Daar zijn we heel tevreden over. Voor de rest hadden we geen omkijken naar de schade die bijna 4.000 euro bedroeg. Gelukkig had ons VvE-bestuur een VvE Meerkeuzepolis, met daarin een goede glasverzekering. Wij zijn heel blij met deze glasverzekering met schadeherstel in natura.