Even delen

Ongeluk op de werkvloer: zo voorkomt u dat het u omzet kost


Een ongeluk op de werkvloer is niet alleen vervelend voor uw werknemer, ook voor u als werkgever kan het nadelige gevolgen hebben. Want als u niet goed bent voorbereid, kost het u veel geld. Dit is de oplossing.

Door de zorgplicht bent u als werkgever steeds vaker aansprakelijk voor ongelukken die uw medewerker oploopt tijdens het werk. Met een goed werkgeverschapsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bent u in één keer verzekerd voor verschillende werkgeversrisico’s. In én buiten werktijd, en ongeacht wie aansprakelijk is. De verzekering helpt bij accute gevallen ook met zorgbemiddeling, traumahulp en thuiszorg of vervoer.

Moet ik dan nog een ‘normale’ ongevallenverzekering afsluiten?

Nee. Met een goed werkgeverschapsverzekering bent u namelijk uitgebreider gedekt dan bij een normale ongevallenverzekering. Uw verzekeraar keert de schadekosten uit tot het verzekerde bedrag. Zelfs als het ongeluk buiten de werkvloer heeft plaatsgevonden.

Ben ik dan ook verzekerd als mijn medewerker gewond raakt tijdens het klussen thuis?

Ja. Ongevallen tijdens woon-werkverkeer en ongevallen in privétijd zijn standaard meeverzekerd. Op basis van vaste bedragen.

En als mijn medewerker blijvend invalide raakt?

Dan betaalt de verzekering een afgesproken bedrag uit. Voor wanneer uw medewerker tijdelijk invalide raakt, kunt u gemiste arbeidsinzet meeverzekeren. Bij een ongeval krijgt u dan een uitkering. Daarvan kunt u bijvoorbeeld een vervanger inhuren, zodat ingeplande opdrachten niet in gevaar komen en u geen omzet misloopt.


Met een aanvullende goed werkgeverschapsverzekering bent u direct gedekt voor materiële schade en letselschade die uw medewerker heeft opgelopen. Of het nu uw schuld is of die van een ander.