Even delen

Ongeluk op de werkvloer: dekt uw verzekering wel of niet? 3 situaties


Natuurlijk wilt u dat uw werknemers gezond blijven en in een veilige omgeving kunnen werken. Maar u móet er ook voor zorgen. Wanneer uw medewerker tijdens werktijd ziek wordt of gewond raakt, bent u immers aansprakelijk. Maar bent u dat voor álle werknemers?

Geldt uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook voor:

  1. Stagiaires?
    Ja. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt álle eigen werknemers. Dus ook stagiaires, uitzendkrachten en zelfs vrijwilligers die voor u werken.
  2. Ingehuurde ZZP’ers?
    Nee. Neem bijvoorbeeld die medewerker die u heeft moeten ontslaan, maar nu inhuurt als ZZP’er. Hij valt niet meer onder uw dekking. Een ZZP’er moet zijn eigen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Mocht u een claim binnenkrijgen, dan kunt u de schade op hem verhalen.
  3. Werk in het buitenland?
    Ja, vaak wel. U bent bijna over de hele wereld verzekerd. Bijna, want voor de Verenigde Staten en Canada heeft u wel een aanvullende verzekering nodig. Slim om die af te sluiten wanneer u bijvoorbeeld producten daarnaartoe exporteert. De claims in de VS en Canada zijn namelijk een stuk hoger dan u in Nederland gewend bent.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u direct gedekt voor materiële schade en letselschade die u aan anderen toebrengt.