Even delen

Een ongeluk met uw bedrijfsauto?

 

Autoschade met uw bedrijfsauto. Soms is het niet eens uw schuld, maar moet u wél betalen. Dat kan verder gaan dan het uitdeuken van uw bestelbus. Want wie vervangt uw laptop die de botsing niet heeft overleefd? Déze factoren bepalen hoeveel u na een ongeval krijgt uitbetaald.

Hoe hoog uw uitkering uitvalt, is allereerst afhankelijk van uw verzekeraar en de leeftijd van uw auto. U kunt uitgaan van de volgende 3 stelregels wanneer u een bedrijfsauto heeft:

1. U heeft een nieuwe bedrijfsauto: u krijgt de nieuwwaarde vergoed

Bij total loss of diefstal van een nieuwe bestelauto, krijgt u de actuele nieuwprijs vergoed. De nieuwwaarde van uw auto is de actuele consumentennieuwprijs. Inclusief de kosten van extra voorzieningen en accessoires, zoals aangepaste velgen of een trekhaak.

2. Uw bedrijfsauto is een paar jaar oud: u krijgt de aanschafwaarde vergoed

De aanschafwaarde is van belang wanneer uw auto niet gloednieuw meer is, maar slechts een paar jaar oud. U krijgt deze waarde bijvoorbeeld uitgekeerd in de eerste 36 maanden na aanschaf van de auto, wanneer deze niet ouder is dan 96 maanden. De aanschafwaarde is het bedrag dat u – de naam zegt het al – betaalde toen u de auto kocht.

3. Uw bedrijfsauto is al wat ouder: u krijgt een % van de dagwaarde vergoed

Is uw auto al wat ouder, dan is de dagwaarde van belang. Dit is het bedrag dat uw auto op dit moment waard is. De waarde wordt bijvoorbeeld bepaald door de leeftijd van de auto, hoeveel kilometer u ermee hebt afgelegd en welke extra accessoires uw auto bevat. Vaak geldt: hoe duurder uw auto, hoe hoger percentage van de dagwaarde u krijgt uitgekeerd.

Daarnaast speelt mee of u een van deze aanvullende dekkingen heeft afgesloten:

Ongevallen inzittendenverklaring (OIV)
Wanneer u of uw medewerker invalide is geraakt na een ongeluk, doet de Ongevallen inzittendenverklaring een aanvullende uitkering. Deze dekking speelt ook bij een overlijdensgeval.

Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Schade aan uw laptop? Kosten voor ziekenhuisopname? U raakt tijdelijk arbeidsongeschikt na een ongeval en hebt een aanvulling nodig op uw inkomen? De dekking Schadeverzekering Inzittenden verzekert de schade die bestuurder en inzittenden lijden na een (verkeers-)ongeval. Ook letselschade en zaakschade horen daarbij.

Met een bedrijfsautoverzekering beschermt u uw bedrijfsauto in één keer tegen de meest voorkomende schaderisico’s.