Even delen

Heeft u uw cyberrisico’s in beeld?


Diefstal van klantgegevens door hackers. ICT-systemen die na één klik op een email niet meer werken. Uitgevallen servers die de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen. Ondernemers lopen dagelijks allerlei cyberrisico’s. De CyberPreventieDienst van Centraal Beheer maakt bedrijven digitaal weerbaar. Zo voorkomt u schade door cyberaanvallen en defecte ICT-systemen.

Cybercriminaliteit neemt alsmaar toe en kent inmiddels vele vormen. Regelmatig staan in de media berichten over bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. Met een kwetsbaar ICT-systeem zijn ondernemers niet alleen een mogelijk doelwit voor internetcriminelen, ook lopen zij het risico op schade door technische defecten. De kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Hoe is het gesteld met úw digitale weerbaarheid? Is uw ICT-systeem stabiel en optimaal beveiligd? Met de CyberPreventieDienst van Centraal Beheer neemt u adequaat actie. Waaruit bestaat onze dienstverlening?

CybersecurityCheck
Allereerst kunt u een CybersecurityCheck laten doen door de CyberPreventieDienst. Deze geeft een duidelijk beeld van uw ICT-systeem en de kwetsbaarheden hierin. Wij laten u bijvoorbeeld zien hoe gemakkelijk of moeilijk uw ICT-systeem te hacken is. Gedurende één dagdeel interviewt onze cyberrisico-expert u en uw IT-beheerder(s). Daarnaast vindt er een korte visuele inspectie plaats.

Aanvullende technische scan
U kunt er daarnaast voor kiezen om een aanvullende technische ICT-netwerkscan te laten uitvoeren. Deze geeft u een dieper inzicht in de daadwerkelijke kwetsbaarheden van uw ICT-omgeving. Een cyberrisico-expert met ruime ervaring in ethisch hacken en het beveiligen van netwerken/websites is 2 dagdelen op uw bedrijf aanwezig. Hij voert de technische scan voor u uit en controleert uw firewall, website en computersystemen met speciaal ontwikkelde software.

Twee technische scans
Deze aanvullende scan bestaat uit 2 delen. Tijdens de externe technische scan wordt de zichtbaarheid van uw ICT-systemen vanaf het internet duidelijk. U ziet ook de technische kwetsbaarheden die vanaf het internet zichtbaar zijn. Wij testen uw SSL-certificaten, onder meer op het correct gebruik van versleutelde verbindingen. Daarnaast is een securitytest op uw website mogelijk. Zo wordt duidelijk of uw ICT-systeem bestand is tegen de meest voorkomende aanvallen. Tijdens de interne technische scan kijken wij naar de openstaande poorten aan de binnenkant van uw ICT-netwerk en de technische kwetsbaarheden die van binnenuit zichtbaar zijn. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar onderwerpen als wachtwoordbeveiliging, beveiligingsmisconfiguratie en uw toegang tot informatiebronnen

Snelle rapportage
Na afloop van de CybersecurityCheck en eventueel de aanvullende scan heeft u binnen 5 werkdagen na de interviews een digitaal adviesrapport in uw mailbox. U krijgt professionele feedback op hoe uw informatiebeveiliging ervoor staat. Daarnaast geven wij u concrete adviezen en tips om uw cyberrisico’s te verminderen en beheersbaar te houden.

Kosten
De kosten van de CybersecurityCheck zijn € 1.500,-. Voor de CybersecurityCheck en de 2-delige technische scan betaalt u € 2.250,-.

Wat kunt u zelf doen? Preventietips

  • Voer software-updates direct uit
  • org voor een dagelijkse back-up
  • Maak cybersecurity onderdeel van uw strategisch risicomanagement
  • Download de brochure