Even delen

7 tips: een veilige jaarwisseling voor uw groothandel bedrijfspand

De jaarwisseling komt er aan: een groot, knallend feest. Helaas hebben veel groothandelsbedrijven te maken met overlast en schade aan het bedrijfspand tijdens de jaarwisseling. Door vandalisme, brandstichting en ongevallen ontstaat er veel ellende. Ieder jaar staan er woningen, scholen en bedrijfspanden in brand. Daarnaast is er veel vandalismeschade aan straatmeubilair, verkeersborden, geparkeerde auto’s e.d.. Wat kan je als bedrijf zelf doen om schade tijdens nieuwjaarsnacht te beperken of te voorkomen?

 

  1. Ruim het buitenterrein op. Zet spullen die normaal buiten staan zo veel mogelijk binnen neer. Plaats geen pallets, afval, of andere spullen tegen de gevel, een afdak en/of luifel. Als een afvalcontainer niet naar binnen kan, zorg dan dat deze afgesloten is.
  2. Sluit brievenbussen af, zodat er geen vuurwerk ingegooid kan worden.
  3. Een zichtbaar bedrijf is minder kwetsbaar. Dit kan door goede verlichting binnen en buiten. Laat aanwezige schijnwerpers, buitenlampen maar ook verlichting in het gebouw tijdens de jaarwisseling branden. Ook het snoeien van bomen en grote struiken kan helpen bij het vergroten van zichtbaarheid.
  4. Sluit alle (brand,- en rookwerende)deuren, overheaddeuren, ramen en bovenlichten goed af. Vergeet hierbij niet de deuren die open gehouden worden door kleefmagneten.
  5. Zorg voor een snelle alarmopvolging. Controleer of de medewerker die bij “alarmmeldingen” verantwoordelijk is voor de opvolging ook tijdens de jaarwisseling daadwerkelijk bereikbaar is.
  6. Zorg ervoor dat brandblusmiddelen zoals haspels, waterputten en handblussers goed bereikbaar zijn.
  7. Maak als laatste een zorgvuldige sluitronde.

Centraal Beheer Achmea wenst u een veilige, gezellige jaarwisseling. En een ondernemend 2015!