Even delen

Volop kansen voor textielbranche


Volgens de Branchebarometer van de Rabobank is de markt voor groothandels in textiel nog steeds uitdagend. Het consumentenvertrouwen neemt toe, maar de omzetten stijgen niet. Het goede nieuws: er zijn volop kansen in de markt!

Zoek nieuwe partners

Zoals: de internationalisering van de afzetmarkt en de distributie. Het traditionele kanaal bestaat niet meer. Bovendien zijn de wensen van de consument sterk veranderd. Gebruik uw creativiteit en benut deze kans door samen te werken met nieuwe partners. In de keten én daarbuiten. In binnen- én buitenland. Let wel op de wet- en regelgeving van het land waar u zaken mee doet. Check bijvoorbeeld of de landen waar u naartoe exporteert onder de dekking vallen van uw aansprakelijkheidsverzekering. Schadeclaims kunt u zelf vaak makkelijk voorkomen, bijvoorbeeld door uw contracten, leveringsvoorwaarden of werkwijze aan te passen. Wij helpen u graag met tips en adviezen.

Geen discussie over leveringsvoorwaarden

Om te overleven in de textielbranche moet u toegevoegde waarde bieden. Hoe? Bijvoorbeeld door uw afnemers op logistiek gebied te ontzorgen. Voorraadrisico en financiering van de keten verschuiven daarom naar de groothandel. Bent u hierop voorbereid? Zorg dat uw leveringsvoorwaarden niet tot meningsverschillen leiden en maak goede afspraken met uw afnemers. Voorraad betekent risico. Tijd dus om met een accountmanager van Centraal Beheer Achmea de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering na te lopen. Meer weten? Bel ‘Even Apeldoorn’: (055) 579 86 00.