Even delen

“Ondernemers verzekeren zich niet altijd op de juiste manier”


Ondernemers in de groothandel worden geconfronteerd met specifieke risico’s. Om te voorkomen dat deze hun ondernemersschap belemmeren, zijn de juiste verzekeringen essentieel. John Winkel, al 35 jaar werkzaam bij Centraal Beheer, ondersteunt als Accountmanager Zakelijk dagelijks ondernemers bij het samenstellen van het optimale verzekeringspakket.

Kijkend naar ondernemers in het algemeen; zijn zij op de juiste manier verzekerd?

“Helaas niet altijd. Juist in deze tijd moeten veel ondernemers de hand op de knip houden. Dat heeft gevolgen voor hun manier van verzekeren. Zo spreek ik veel ondernemers die wel hun inventaris en goederen verzekerd hebben, maar niet de bedrijfsschade. Gevaarlijk! Na een brand kan men vaak niet of slechts beperkt werken; terwijl de vaste lasten doorlopen, wordt het inkomen dus tijdelijk lager. Door bedrijfsschade mee te verzekeren, is er ook tijdens het schadeherstel voldoende inkomen.”

Tip voor ondernemers in de detailhandel

Als detaillist bent u afhankelijk van uw leveranciers. Wanneer zij te laat leveren, kunt u uw afspraken met uw klanten niet nakomen. Het gevolg: omzetverlies, terwijl uw vaste lasten doorlopen. Een Rechtsbijstandsverzekering kan u helpen de schade te verhalen.

Hebben ondernemers dan geen goed zicht op de risico’s die zij lopen?

“Ondernemers weten heel goed welke risico’s zij lopen en welke verzekeringen belangrijk zijn. Maar soms maakt men niet de juiste keuzes in de samenstelling van het verzekeringspakket en de dekkingen. Een helpende hand is onze Ondernemers Polis; een polis die per branche wordt ingevuld en dus de juiste risico’s verzekert.”

Maar niet iedere ondernemer is toch hetzelfde, zelfs niet binnen één branche?

“De Ondernemers Polis is niet alleen afgestemd op de branchebehoeften, maar ook op maat samen te stellen. De ondernemer kiest uit zes kernverzekeringen en diverse aanvullende verzekeringen. Bovendien zijn er diverse dekkingen en hoogtes van dekkingen mogelijk.”

"Ik zou willen dat iedereen zo behandeld wordt door zijn verzekeraar als ik door Centraal Beheer. Ze luisteren echt naar me en nemen de tijd."

Dhr Levin, eigenaar Minishop automaten, noten en versnaperingen

In hoeverre zijn ondernemers bezig met hun verzekeringen?

“Die hebben zeker geen prioriteit. Als je kijkt waar de gemiddelde ondernemer geld aan uitgeeft, staan verzekeringen helemaal onderaan in de lijst. Ze zouden echter in de top 3 moeten staan. Als je bepaalde risico’s niet verzekert, kom je als ondernemer namelijk in grote problemen als er iets mis gaat.”

Het is belangrijk dat verzekeren snel en makkelijk gaat. Hoe voorziet Centraal Beheer in die behoefte?

“Ondernemers houden niet van ‘gedoe’. Zij willen met minimale inspanningen hun verzekeringen regelen. De Ondernemers Polis kan online worden afgesloten, in duidelijke stappen. De ondernemer krijgt één polis en één factuur voor al zijn verzekeringen. Wil men hulp bij het afsluiten van de verzekeringen of zijn er vragen, dan is Centraal Beheer op werkdagen van 8.00 tot 17.30 bereikbaar per telefoon of chat.”

Wilt u meer weten over de Ondernemers Polis, maak dan uw keuze uit een van de onderstaande opties:

Detailhandel Non Food

Detailhandel Food