Even delen

Doe de Veilig Ondernemen Scan

Inbraak, vernieling, een computervirus: je moet er als ondernemer niet aan denken. Toch is het zinvol om er wel over na te denken. De gratis online Veilig Ondernemen Scan (VOS) helpt ondernemers maatregelen te treffen om risico’s te verminderen.

Scan duurt 5 minuten

De Veilig Ondernemen Scan is een initiatief van onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het Verbond van Verzekeraars. Ook Achmea Risicoanalyse en Preventieadvies werkte mee aan de totstandkoming ervan.

Op www.veiligondernemenscan.nl beantwoordt u 26 vragen over verschillende risico’s. Dat duurt vijf minuten. Daarna krijgt u automatisch een advies met veiligheids- en beveiligingsmaatregelen die passen bij de risico’s van uw onderneming.

De scan richt zich op het MKB, de horeca, de zakelijke dienstverlening en de detailhandel en wordt vooral veel door ondernemers in de detailhandel uitgevoerd. Vanaf de Week van de Veiligheid (oktober 2013) is de website al bijna tweeduizend keer bezocht en is de scan al duizend keer volledig ingevuld.

Resultaten

Van alle ondernemers heeft 53 procent al eerder met diefstal te maken gehad, 40 procent heeft eerder te maken gehad met inbraak, 38 procent met ICT-criminaliteit en 21 procent met een overval.

Meer info

Heeft u na het invullen van de scan vragen? Neem dan contact met ons op voor advies. Wij helpen u graag om tot een verantwoorde keuze van maatregelen te komen, zodat uw risico’s beheersbaar worden.