Even delen

Belangrijk: verandering brandregres per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 veranderen de regels voor het verhalen van brandschade voor verzekeraars die bij het Verbond van Verzekeraars zijn aangesloten. De grootste verandering is dat de verzekeraars van gebouwen, inventaris en goederen de uitbetaalde brandschades volledig kunnen verhalen op de bedrijven, verenigingen en stichtingen die de schade hebben veroorzaakt. Dit geldt alleen bij onzorgvuldig handelen of bij het overtreden van de veiligheidsvoorschriften.

Wat betekent dat voor u?

Heeft u brand veroorzaakt doordat u onzorgvuldig heeft gewerkt of doordat u zich niet aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden? Dan kunt u na 1 januari 2014 aansprakelijk gesteld worden voor de volledige schade.

Wat doet Centraal Beheer Achmea voor haar klanten met een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Heeft u een Aansprakelijkheidsverzekering bij Centraal Beheer Achmea en bent u verzekerd voor een lager bedrag dan € 2.500.000,-? Dan verzekeren wij vanaf 1 januari 2014 een jaar lang brandschades waarvoor die klant aansprakelijk is tot maximaal € 2.500.000,-. Hiervoor betaalt u geen extra premie. Voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is € 2.500.000,- per aanspraak een gebruikelijk verzekerd bedrag.

Wat kunt u zelf doen?

1. Pas uw verzekerd bedrag op uw situatie aan
Wij raden u aan om goed te kijken of uw huidig verzekerd bedrag in uw geval nog voldoende is. Begin 2014 informeren wij onze klanten hierover.

2. Kijkt u nog eens goed naar uw eigen leveringsvoorwaarden
Wellicht heeft u in uw leveringsvoorwaarden ook aansprakelijkheid voor brandschades opgenomen? Als dat het geval is, kunt u in het artikel over aansprakelijkheid de hoogte van uw aansprakelijkheid voor brandschades bijvoorbeeld wijzigen in € 2.500.000,- per aanspraak. Dan zijn uw leveringsvoorwaarden aangepast aan de nieuwe situatie.

3. Zorg dat u zoveel mogelijk maatregelen treft om schade te voorkomen
Bijvoorbeeld door draagbare blustoestellen in uw bedrijf te hebben of het onderhoud door een erkend bedrijf te laten doen. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden hiervoor.

Meer informatie?

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Vul uw gegevens in op ons terugbelformulier. En kies bij ‘Onderwerp’ voor ‘Brandregres’. Dan nemen wij contact met u op.