Even delen

Verzuim in de horeca


Gezond personeel is sterk bepalend voor een gezonde bedrijfsvoering. Als iemand uitvalt door een ongeval of ziekte, heeft dat vaak grote gevolgen. U moet goede vervanging vinden. En het kost u ook nog eens geld. Wij helpen graag om de risico’s van verzuim tot een minimum te beperken.

Verzuim is ziekmakend voor een bedrijf

Stephan Wielens is adviseur en weet alles over de impact van verzuim. “Uit recent onderzoek blijkt dat horecawerknemers een grotere kans op een arbeidsongeval hebben dan werknemers in andere beroepsgroepen. Dat is niet gek, want in een horecabedrijf gebeurt zoveel, dat er dus ook veel kan misgaan. Een spoelbak met gebroken glas erin, gehaast de groente snijden, een natte keukenvloer… Een ongelukje is zo gebeurd. En mensen kunnen natuurlijk ook ‘gewoon’ ziek worden. De horeca heeft het al zwaar. Als je bedenkt dat je als werkgever wettelijk verplicht bent zieke werknemers twee jaar door te betalen, dat kan er echt in hakken.”

“Goede mensen vinden en vasthouden is ook echt een thema. Ik spreek horecaondernemers door het hele land en zie veel verschillen per regio. Er wordt veel gewerkt met scholieren, die als betrouwbaar worden ervaren. Studenten lijken zich sneller ziek te melden. En in de grote steden stapt personeel sneller op wanneer het ergens niet bevalt.”

Wat schort eraan in uw horecazaak?

Op sommige zaken heeft u geen invloed. Maar verzuim is in veel gevallen te voorkomen. Wist u dat jaarlijks gemiddeld meer dan 5.000 horecamedewerkers bij de spoedeisende hulp belanden? Maak even een vrijblijvende afspraak. Dan vertellen we graag wat u kunt voorkomen. En hoe u uitstekend verzekerd bent, mocht het toch misgaan. Maak een vrijblijvende afspraak.

Meer te bieden

Centraal Beheer Achmea is helemaal thuis uw branche. Speciaal daarvoor ontwikkelden we de Horeca Ondernemers Polis. Een optimaal verzekeringspakket waarmee u zorgeloos kunt ondernemen. Want we weten: u bent al druk genoeg. Naast brand, kunt u de verzekering eenvoudig uitbreiden voor schade rondom aansprakelijkheid, verzuim, glas, kasgeld en rechtsbijstand.

Verzuimverzekering

Langdurig ziek personeel is voor uw bedrijf een financieel risico. Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer Achmea beperkt u deze risico's van verzuim tot een minimum. Ook profiteert u van ondersteuning op het gebied van preventie, begeleiding en re-integratie.

Snel geregeld

Maak ook even een afspraak, net als de vele collega’s die u voorgingen. Onder de noemer ‘Even een menuutje’, zorgen we dat u snel op de hoogte bent van uw mogelijkheden. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Even een afspraak maken.