Even delen

Diefstal en inbraak in de horeca


In 2013 werd bij 1 op de 6 horecazaken ingebroken en kreeg 2 procent te maken met een overval. De gevolgen hebben vaak grote impact. Niet alleen materieel, maar ook emotioneel. Wij helpen graag om de schades van diefstal en inbraak tot een minimum te beperken.

De impact van inbraak

“Diefstal en inbraak komen helaas vaak voor in de horeca. Dat is ook duidelijk terug te zien in onze cijfers”, vertelt Hans Berghuis, adviseur Schade. “Er wordt nog steeds veel met cash betaald en dat maakt het ook extra aantrekkelijk voor dieven om hun slag te slaan. Al is de buit klein, vaak is de materiële schade door inbraak aanzienlijk.

Bij een gedupeerde horeca ondernemer waar was ingebroken waren de inbrekers zo boos dat er geen geld te vinden was, dat ze de zaak maar hebben verbouwd. De vernielde waterleiding zorgde voor een enorme ravage. Gelukkig was hij goed verzekerd, anders had hij de tent kunnen sluiten. Ik benadruk ook altijd het belang om vooral niet alleen te werken en een afstortkluis met tijdsvertraging te gebruiken, dat voorkomt al veel ellende.”

Wat schort eraan in uw horecazaak?

Op sommige zaken heeft u geen invloed. Maar diefstal en inbraak zijn in veel gevallen te voorkomen. Wist u dat 40% van alle horecabedrijven tijdens hun bestaan wordt geconfronteerd met criminaliteit? Dit varieert van agressie en geweld bij clubs en cafés tot interne fraude bij grote hotelketens. Maak even een vrijblijvende afspraak. Dan vertellen we graag wat de risico’s zijn en hoe u schade kunt voorkomen. En natuurlijk hoe u uitstekend verzekerd bent, mocht het toch misgaan. Maak een vrijblijvende afspraak.

Meer te bieden

Centraal Beheer Achmea is helemaal thuis uw branche. Speciaal daarvoor ontwikkelden we de Horeca Ondernemers Polis. Een optimaal verzekeringspakket waarmee u zorgeloos kunt ondernemen. Want we weten: u bent al druk genoeg. Naast schade door inbraak en diefstal, kunt u de verzekering eenvoudig uitbreiden voor schade rondom aansprakelijkheid, verzuim en rechtsbijstand.

Kasgeldverzekering

Dit onderdeel van de Horeca Ondernemers Polis dekt geld en/of geldswaardige papieren tegen inbraak, brand, ontploffing, diefstal gepaard met geweld, inbraak en het transportrisico. Uw bedrijfskluis is meeverzekerd.

Snel geregeld

Maak ook even een afspraak, net als de vele collega’s die u voorgingen. Onder de noemer ‘Even een menuutje’, zorgen we dat u snel op de hoogte bent van uw mogelijkheden. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Even een afspraak maken.