Even delen

Woningsprinkler

Verhuurders van woningen moeten er niet aan denken dat er brand uitbreekt in één van hun eigendommen. Vooral in woningcomplexen kan de schade van een brand enorm zijn en flink in de cijfers lopen. Speciale woningsprinklers die de verspreiding van een brand vertragen bieden dan ook een oplossing.

BAM Techniek brengt binnenkort een watersprinkler op de markt die geïnstalleerd kan worden in iedere woning. In tegenstelling tot de huidige generatie watersprinklers, kan deze woningsprinkler rechtstreeks worden aangesloten op de waterleiding. Speciale installaties die hoge kosten met zich meebrengen zijn binnenkort dus verleden tijd.

Betaalbare brandveiligheid

De nieuwe woningsprinkler creëert een druppelscherm dat de brand vertraagt. Hiermee wordt voorkomen dat de brand zich snel kan uitbreiden naar andere ruimten. De sprinkler werkt ongeveer hetzelfde als een reguliere sprinkler, maar is een stuk goedkoper.

BAM Techniek verkoopt de sprinkler op de website waterleidingsprinkler.nl. Iedere installateur kan het product kopen, maar moet wel een speciale training volgen.

Meer weten

Wilt u meer informatie of tips over brandveiligheid? Bel dan ‘Even Apeldoorn’: het telefoonnummer is (055) 579 8359, keuze 2.