Even delen

Schade in het woningcomplex
Waarom woningcorporaties ervoor zorgen dat huurders verzekerd zijn


Huurders besparen steeds vaker op hun verzekeringen. En dat kan nadelige financiële gevolgen hebben wanneer hun appartement en inboedel schade oplopen. Voor hen, maar ook voor de woningcorporatie.

Een voorbeeld: veel bewoners van een Rotterdamse woningcorporatie verloren afgelopen jaar door een explosie hun woning. Voor de bewoners die geen inboedelverzekering hadden, werd het leed nog groter. Ze waren hun huis al kwijt en kregen ook nog eens geen vergoeding voor de verloren gegane spullen. Mede door de landelijke media-aandacht werd het ook een probleem voor de woningcorporatie. Omdat zij – hoewel niet aansprakelijk – de druk voelde een hoop extra regelwerk te verzorgen en het voor veel huurders niet duidelijk was wie nu aansprakelijk was.

Zo overtuigt u uw huurder

Woningcorporaties zijn wel verzekerd voor schade aan het pand, maar de inboedel en WA-verzekering zijn de eigen verantwoordelijkheid van de huurder. Toch bent u als woningcorporatie erbij gebaat dat uw huurders verzekerd zijn. Want door de onverwachte schadelasten kan een bewoner mogelijk zijn huur niet meer betalen. Wijs uw huurder dus op het belang van dekking voor kosten van brand, storm, inbraak en waterschade. Mondeling of in de huurovereenkomst. U kunt huurders ook stimuleren zich te verzekeren.

Bijvoorbeeld door ze ‘Even Apeldoorn’ te laten bellen, (055) 579 8000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. Ze kunnen dan snel en eenvoudig hun verzekeringszaken regelen.

Zo vergroot u de kans dat uw huurder toch een verzekering afsluit en beperkt u de mogelijk nare consequenties. Voor u en uw huurder.