Even delen

Nette wagens, goed voor uw imago
E-Driver is bewezen effectief


Nette bedrijfswagens, waarin bewust en zuinig gereden wordt, bieden voordelen. Ze zijn betrouwbaar, geven een betrouwbare indruk en zijn bovendien goed voor het milieu én uw financiën. Het mobiliteitsprogramma e-Driver helpt u en uw medewerkers om optimaal van de wagens gebruik te maken. En dat is bewezen effectief.

Met krassen en deuken in de bedrijfsauto bij uw huurders aankomen? Daar gáát uw imago! Ook onverantwoord rijgedrag ziet u liever niet bij uw medewerkers. En door een ongeval onderweg stranden? Daar zit u al helemaal niet op te wachten. E-Driver leert u en uw medewerkers om veilig aan het verkeer deel te nemen en bewust om te gaan met de wagens.

Gevolg: minder schades. Maar behalve dat biedt het mobiliteitsprogramma meer voordelen. Diverse monitoringstools geven u inzicht in de schadelast, het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van de auto’s. Door hierop in te spelen vermindert u de kosten en de belasting van het milieu.

De voordelen van e-Driver op een rij:
  • U bespaart kosten
  • Uw wagens hebben minder schade
  • U werkt aan een beter milieu
Extra voordeel: verdien een keurmerk

Bedrijven die deelnemen volgens de richtlijnen van e-Driver maken kans op het MVO keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’. Dit keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die aantoonbaar verbeteringen hebben doorgevoerd voor duurzame en veilige mobiliteit. Het keurmerk kan bij aanbestedingen worden meegenomen als positieve eigenschap van een bedrijf.

Bewezen effectief: minder schadekosten

Als grootste autoverzekeraar van Nederland ontwikkelde Achmea e-Driver in samenwerking met Verkeersveiligheid Groep Nederland. De kennis en kunde van beide ontwikkelaars zijn gebundeld en beschikbaar gesteld in het mobiliteitsprogramma, dat bewezen effectief is.

Onafhankelijk onderzoeksbureau TÜV Rheinland onderzocht de resultaten van e-Driver. Met de aanbevelingen van e-Driver is een schadelastvermindering van 30 procent in het eerste jaar mogelijk. In drie jaar kunnen de ernst en het aantal schades zelfs tot 50 procent verminderen. Plus, deelnemende organisaties besparen gemiddeld 8,5 procent op brandstof.

Nieuw: de Challenge en de e-Driver+

Het programma is pasgeleden geoptimaliseerd. Bestaande tools, trainingen en monitoringsmogelijkheden blijven de basis. Daarnaast zijn er nieuwe elementen toegevoegd, zoals de Challenge en de e-Driver+.

In de Challenge krijgen werknemers één keer per zes weken vijf korte vragen over verkeersthema’s voorgelegd. Hun antwoorden kunnen ze met elkaar vergelijken: hoe doen ze het ten opzichte van hun collega’s? Daarnaast zijn er videotrainingen, weetjes en tips voor werknemers.

De e-Driver+ traint leidinggevenden om problemen te bespreken met hun werknemers. Bijvoorbeeld waarom schades ontstaan. Wie de oorzaak kent kan problemen beter oplossen en zelfs voorkomen.

Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie over e-Driver leest u op www.e-Driver.nl. Of in de nieuwe brochure.