Even delen

Hoe laat je ongebruikte parkeerplaatsen toch renderen?

De focus van vastgoedeigenaren ligt vaak op het verhuren van een pand. Niet op de bijbehorende parkeerplaatsen. Als er sprake is van leegstand, zijn er dus automatisch geen inkomsten. Maar dit hoeft niet. In een dergelijke situatie kunnen de ongebruikte parkeerplaatsen toch voor rendement zorgen. Gewoonweg door ze te verhuren.

 

Momenteel staat in Nederland 15 procent van de kantoorpanden leeg. De verwachting is dat deze leegstand in de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ook de parkeerplaatsen die bij deze leegstaande locaties horen, worden vrijwel niet gebruikt. Terwijl de vraag naar parkeergelegenheid op – met name – A-locaties juist stijgt. Als vastgoedeigenaar kunt u er heel eenvoudig voor zorgen dat er aan deze mismatch een einde komt, terwijl u er ook nog eens geld aan verdient: door uw parkeerplaatsen aan de (particuliere) automobilist te verhuren.

Regie in eigen handen of samenwerken

U kunt natuurlijk uw ongebruikte parkeerplaatsen zelf verhuren. Maar het is ook heel eenvoudig om een samenwerking aan te gaan met een bemiddelaar, zoals MobyPark, Parkeerplekken.nl of Parkeermatch. Deze partijen brengen uw parkeergelegenheid onder de aandacht bij automobilisten. Hiervoor betaalt u een percentage aan commissie voor iedere parkeerplaats die u heeft verhuurd. In de meeste gevallen bepaalt u zelf de minimale verhuurperiode van de parkeerplaats en hoeveel de automobilist voor de huur moet betalen.

Wat levert het op?

De ligging, de hoeveelheid andere aanbieders in de buurt en veiligheid zijn belangrijke indicatoren voor het vaststellen van een prijs. Voor een parkeerplaats in de buurt van een winkelstraat kunt u al snel 2,50 tot 5 euro per uur vragen. Een parkeerplaats bij een station of stadion is gemiddeld 8 tot 15 euro per dag waard. Staat uw pand in de omgeving van een luchthaven? Dan is een tarief van 32 tot 70 euro per week een goed uitgangspunt.