Even delen

Voorkom leegstand

Een leegstaand pand is voor de eigenaar geen visitekaartje. Leegstand is een belangrijk en groot risico, economisch, sociaal en financieel. Leegstand levert geen huur op en kost dus geld. Het gebouw verpaupert en daardoor ook de wijk én de “leefbaarheid” neemt af. Kantorencomplexen met veel leegstand worden minder aantrekkelijk en huurders trekken weg. Verder is het risico van kraken, vandalisme en inbraak groot.

Dit vraagt om een oplossing die gericht is op het bewonen, bewaken, beheren of benutten van commercieel, industrieel, religieus of residentieel vastgoed. Centraal Beheer Achmea kan u helpen als u in zee gaat met Camelot. Dat bedrijf is een Achmea Risico Reductie partner en voert het keurmerk Beveiliging en het keurmerk Leegstandbeheer.

Aantal oplossingen

Als u samenwerkt met Camelot, blijft het pand in gebruik en wordt het risico van schade door vandalisme geminimaliseerd. Bovendien biedt Camelot een aantal oplossingen, waardoor zorgen rondom leegstand verminderd worden.

Het is belangrijk dat er bij tijdelijk gebruik een goede selectie plaatsvindt van de gebruikers. Dit leidt tot een goede bewoning of zorgvuldig gebruik van het object. Zodat risico's als diefstal, verval en kraak worden geminimaliseerd en het rendement op uw vastgoed portefeuille wordt geoptimaliseerd. Dat kan voor periodes van enkele maanden tot 10 jaar. Door tijdelijke of permanente transformatie naar woon- of werkruimte geeft Camelot leegstaande kantoren, scholen, kerken of fabrieken een nuttige functie. Dat kan op basis van bruikleen (antikraak), tijdelijke verhuur op basis van de leegstandswet of tijdelijke huurcontracten. Voor u, de eigenaar, betekent dit geen zorgen gedurende de leegstandperiode.

Besparing

Camelot adviseert en begeleidt u bij het transformatieproces en zorgt vervolgens voor volledig leegstandbeheer: van schoonmaak, beveiliging, verzekering, tijdelijk gebruik, onderhoud tot de realisatie van tijdelijke inkomsten. Camelot werft en selecteert gebruikers, verzorgt contracten, contacten en communicatie.

Leegstand van een pand leidt meestal tot een mindere dekking en verhoging van de premie. Met de unieke samenwerking tussen Camelot en Centraal Beheer Achmea blijven uw verzekeringsdekkingen in nagenoeg alle gevallen gehandhaafd en worden bovendien de premies niet verhoogd. Dit levert een aanzienlijke besparing op.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Camelot? Bel dan Even Apeldoorn op 055 579 8600. Of ga naar de website van Camelot.