Even delen

4 tips voor een soepele integratie
van buitenlandse werknemers

Het oplopend tekort aan specialisten bij aannemers en installatiebedrijven vraagt om structurele oplossingen. Eén daarvan is het aannemen van buitenlandse krachten. Vier tips voor een soepele integratie van buitenlandse werknemers.

  1. Duidelijk profiel
  2. Denk voordat u buitenlandse krachten gaat werven goed na over wat u nodig hebt. Een medewerker voor korte of lange termijn? Welke talen moet hij/zij spreken? Welk opleidingsniveau moet hij/zij hebben? Welke barrières kunnen er optreden, bijvoorbeeld in communicatie of cultuur?

  3. Besteed uit
  4. Laat de werving doen door een uitzendbureau. Er zijn uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in het werven van buitenlandse werknemers. Het is ook een mogelijkheid om enkel werknemers uit hetzelfde land voor een project aan te trekken, zodat er geen communicatieproblemen ontstaan. Maar pas op: het ene uitzendbureau is het andere niet. Een goed bureau vindt werknemers met de juiste vaardigheden, ervaring en opleidingsniveau.

  5. Maak afspraken
  6. Wie regelt de huisvesting of taallessen, de werknemer; uw bedrijf of – indien ingeschakeld – het uitzendbureau? Welke risico’s wilt u afdekken, bijvoorbeeld als een klus niet afkomt doordat er toch taal- of cultuurproblemen ontstaan? Maak vooraf duidelijke afspraken. Hoe beter u alles hebt geregeld, hoe sneller de nieuwe werknemer geïntegreerd is en de klus geklaard wordt.

  7. Een warm welkom
  8. Geef de nieuwe werknemer een warm welkom. Dat zal een nieuwe collega, die moet wennen aan een nieuwe omgeving en andere cultuur, goed doen. Met wat extra aandacht zal hij zich snel thuis voelen en eventuele problemen sneller durven aankaarten.