Uitgebreide standaardverzekering

De rechtsbijstandverzekering bestaat uit losse onderdelen. Alleen de basisverzekering is verplicht. Met deze verzekering kunt u schade verhalen die u is toegebracht door iemand anders.

Waar kunt u op rekenen met de basisverzekering?

 • U bent direct verzekerd met de basisverzekering. Dat betekent dat u geen wachttijd heeft.
 • U krijgt onbeperkte juridische hulp door de juridische specialisten van Stichting Achmea Rechtsbijstand.
 • U bent voor verkeerszaken verzekerd in de hele wereld.
 • Zijn externe specialisten nodig? Dan bent u hiervoor verzekerd tot € 25.000,- per gebeurtenis.
 • U heeft geen eigen risico.
 • U bent ook verzekerd van juridische hulp als een medewerker onder werktijd schade lijdt in het verkeer.

Daarnaast zijn er maar liefst zes aanvullende zekerheden waarvoor u kunt kiezen. Zo krijgt u de Rechtsbijstandverzekering die exact past bij u, uw bedrijf en uw wensen.

De aanvullende zekerheden

Wilt u naast de basisverzekering extra zekerheid? Dan kunt u kiezen voor de volgende aanvullende zekerheden:

Met dit onderdeel krijgt u juridische hulp bij problemen die het functioneren van uw bedrijf negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met een leverancier van uw computer en randapparatuur. Of wanneer u een geschil heeft met de loodgieter die de lekkage in uw pand moet verhelpen.

Bedrijfsvoering Plus biedt juridische hulp bij geschillen die te maken hebben met uw ondernemersrisico. Bijvoorbeeld als uw klant vindt dat u zich niet aan een afspraak heeft gehouden, terwijl u vindt dat u dat wel heeft gedaan. Of u vindt dat een leverancier het contract over de levering van grondstoffen, handelsgoederen of halffabrikaten niet nakomt. Let op: dit onderdeel kunt u alleen afsluiten als u ook Bedrijfsvoering afsluit.

U verwacht dat klanten uw rekening binnen een bepaalde tijd betalen. Vaak wachten klanten langer met betalen. Soms betalen ze helemaal niet. Incassobijstand helpt u met een goede incassoprocedure. We starten een incassoprocedure voor facturen vanaf € 350,-. U stuurt uw klant zelf twee keer een brief met een herinnering. Daarna nemen wij het over. Let op: Incassobijstand kunt u alleen afsluiten samen met de rubrieken Bedrijfsvoering en Bedrijfsvoering Plus.

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp als u problemen heeft met uw werknemers over arbeidsrecht. Heeft u bijvoorbeeld een verschil van mening over een salarisbetaling? Of een probleem met een ontslagprocedure voor een medewerker die niet goed functioneert? Dan bent u altijd verzekerd van uitstekende juridische bijstand.

Een besluit van de overheid is niet altijd gunstig voor u als ondernemer. Bijvoorbeeld als de gemeente u een bouwvergunning weigert terwijl u dringend meer bedrijfsruimte nodig heeft. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een conflict hebben over een glascontainer die de gemeente voor uw bedrijf heeft geplaatst. Met het onderdeel Overheid krijgt u juridische hulp in dit soort situaties.

Met dit onderdeel bent u verzekerd voor zaken die te maken hebben met uw bedrijfspand en de grond die daarbij hoort. Bijvoorbeeld als de gemeente u vraagt om een ander pand voor uw bedrijf te zoeken (onteigening). Of als u het, als opdrachtgever, niet eens bent met het geleverde werk van bijvoorbeeld schilders, aannemers en andere dienstverleners. Huurt u? Dan is dit onderdeel ook geschikt voor u, omdat huurgeschillen hiermee ook verzekerd zijn.

 

Precies weten waarvoor u verzekerd bent? Dan kunt u hier de polisvoorwaarden Rechtsbijstandverzekering lezen of opslaan op uw computer.

Soms heeft u recht op een advocaat of andere jurist van uw keuze

Dit wordt ook wel voorkeursadvocaat of vrije keuze advocaat genoemd. Dit geldt:

 • als sprake is van een belangenconflict: uw wederpartij heeft ook een rechtsbijstandverzekering en heeft ook Stichting Achmea Rechtsbijstand ingeschakeld voor dit geschil
 • als onze jurist vindt dat de oplossing van uw geschil vraagt om een gerechtelijke of administratiefrechtelijke procedure

Als u er in dat geval voor kiest om uw zaak uit handen te geven aan een externe deskundige, bijvoorbeeld een advocaat, schakel deze dan niet zelf in. Neem hiervoor contact op met uw jurist. Stichting Achmea Rechtsbijstand verstrekt de opdracht aan deze externe deskundige.

Wat niet verzekerd is

Bij Centraal Beheer bent u goed verzekerd. Toch zijn er dingen die niet verzekerd zijn, bijvoorbeeld:

 • Had u al een probleem toen u de verzekering afsloot? Dan bent u hiervoor niet verzekerd.
 • Ook voor problemen die u al kon verwachten toen u de verzekering afsloot, bent u niet verzekerd.
 • U heeft niet altijd recht op hulp met een rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent over belastingen of verkeersovertredingen.
 • Regelt u zelf een advocaat zonder met ons te overleggen? Dan vergoedt onze rechtsbijstandverzekering de kosten niet.