Aansprakelijkheid

VvE Meerkeuzepolis

Bel ons
(055) 579 8115
Laat ons u bellen
E-mailen

Als VvE is het belangrijk om onderhoudswerkzaamheden goed te organiseren. Maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. En dat kan u veel geld kosten. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u hiertegen.

Beschermd tegen schade aan andere personen

Een onderzoek van tevoren

Een glazenwasser lapt de ramen van een appartementencomplex en valt van de steiger. Een schilder maakt tijdens het schuren van de kozijnen een misstap. Zorg dat u van tevoren weet hoe de mensen of bedrijven die u inhuurt werken. Misschien houdt een onderhoudsbedrijf zich niet aan de wettelijke veiligheidsregels. Dan is de VvE als opdrachtgever toch vaak (mede-)aansprakelijk voor schade. Ook kan de VvE een boete krijgen van de Arbeidsinspectie.

Een claim naar de opdrachtgever

Een ingehuurd bedrijf kan natuurlijk ook zorgen voor schade aan andere personen. Heeft dit bedrijf zelf geen goede verzekering? Dan krijgt de VvE als opdrachtgever een claim van de persoon met schade.

Werken met vrijwilligers

Laat de VvE vrijwilligers klusjes doen? Ook dan gelden alle wettelijke veiligheidseisen. Is er schade? Dan is de VvE als opdrachtgever aansprakelijk.

Is er schade aan andere personen? Bescherm het vermogen van uw VvE tegen de financiële gevolgen. Verzeker uw VvE met het onderdeel Aansprakelijkheid van onze VvE Meerkeuzepolis. Denk hierbij aan:

  • Materiële schade
  • Letselschade
  • Gevolgschade
  • Proceskosten
  • Rechtsbijstandkosten