Veelgestelde vragen

De Verenigingspolis sluit u voor één jaar. Daarna heeft u de mogelijkheid om de verzekering dagelijks op te zeggen. De verzekering eindigt dan 1 maand nadat u heeft opgezegd. U betaalt ook geen extra kosten voor bijvoorbeeld polissen, groene kaarten en verzekeringsbewijzen. Die krijgt u gratis.

Het aansprakelijkheidsrisico voor vrijwilligers is verzekerd onder de VNG Vrijwilligersverzekering. Vooropgesteld dat uw gemeente deze verzekering heeft. Let op: een vereniging of stichting zelf, loopt ook het risico aansprakelijk gesteld te worden. Denk bijvoorbeeld aan een dakpan die van het verenigingsgebouw op het hoofd van een bezoeker valt. Of aan monteur die uitglijdt op de kantinevloer die net gedweild is. Dit is niet verzekerd onder de VNG Vrijwilligersverzekering. En claims worden steeds hoger. Wordt uw vereniging/stichting met succes aansprakelijk gesteld en is er geen aansprakelijkheidsverzekering geregeld? Dan zal de schade uit eigen kas betaald moeten worden. Dit kan een enorme aanslag op het tegoed van uw vereniging/stichting betekenen of erger. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u goed verzekerd en vormt een aansprakelijkheidsclaim geen gevaar voor het voortbestaan van uw vereniging/stichting.

Dat hangt van de situatie af.

  • Is uw vereniging/stichting gevestigd in een gemeente die de VNG Vrijwilligersverzekering heeft gesloten, bestaat het bestuur uit alleen vrijwilligers en is het balanstotaal van uw vereniging/stichting minder dan € 500.000,-? Dan hoeft uw vereniging/stichting geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te sluiten.
  • Heeft uw gemeente niet de VNG Vrijwilligersverzekering geregeld en is het balanstotaal van uw vereniging/stichting meer dan € 500.000,-? Dan is het verstandig om wel te kiezen voor de Bestuurdersaansprakelijkheidverzekering.

Ja, onze Aansprakelijkheidsverzekering heeft ook een dekking voor uitzendkrachten, stagiairs en vrijwilligers. Deze dekking geldt zelfs voor huisgenoten die in uw bedrijf meewerken.

De Brandverzekering is gericht op gebouw(en) van uw vereniging/stichting en op de inventaris en goederen. U verzekert u schade door brand, ontploffing, storm, vandalisme, inbraak en water. U bent ook verzekerd in deze situaties:

  • U maakt kosten om schade te voorkomen of te verminderen om een onmiddellijk dreigend gevaar van schade af te wenden.
  • U heeft opruimingskosten.
  • U maakt kosten voor veiligheidsmaatregelen.