Veelgestelde vragen

Door uitspraken van de Hoge Raad zijn werkgevers steeds vaker aansprakelijk voor ongevallen tijdens het werk. En ook de wettelijke zorgplicht is uitgebreid. Met de Goed Werkgeverschapverzekering bent u verzekerd voor de eisen die deze zorgplicht stelt. Heeft uw medewerker een bedrijfsongeval? Dan betalen wij tot het verzekerd bedrag de kosten van de schade.

Bij deze verzekering staat uw medewerker na een ongeval centraal. Raakt een medewerker gewond? Of overlijdt hij door een bedrijfsongeval? Dan stellen we de schade zo snel mogelijk vast. En speelt aansprakelijkheid geen rol.

Met de Goed Werkgeverschapverzekering voldoet u aan de zorgplicht van werkgevers voor medewerkers. U heeft een uitgebreidere dekking dan bij de normale ongevallenverzekering voor werknemers. Een aparte ongevallenverzekering voor medewerkers hoeft u als werkgever dan niet meer af te sluiten.

De Goed Werkgeverschapverzekering sluit u aanvullend op onze Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB).
Ja, ook dit soort voorvallen verzekert u met de Goed Werkgeverschapverzekering. De verzekering is er niet alleen voor ongevallen op de werkvloer. Ongevallen tijdens woon-werkverkeer en ongevallen in privétijd zijn standaard meeverzekerd. Dit doen we op basis van vaste bedragen.