Bedrijfsautolease via WagenPlan

Een bedrijfsauto leasen op de manier zoals u dat wilt

De aanschaf van een auto is vaak een behoorlijke investering. Wilt u een representatieve auto én geld vrijhouden voor uw bedrijf? Dan is bedrijfsautolease de oplossing. U betaalt een vast maandbedrag voor de auto, onderhoud en reparaties. Zo kunt u uw budget uitstekend bewaken. WagenPlan van Centraal Beheer Achmea biedt aantrekkelijke vormen van leasing voor personen- en bestelauto’s.

De Bedrijfsautolease via WagenPlan biedt u de volgende voordelen:

  • U profiteert van scherpe tarieven met 5% extra korting op de leaseprijs
  • Keuze uit alle merken en typen personen- en bestelauto’s
  • Door zelf uw leasepakket samen te stellen bent u verzekerd van maatwerk
  • Geen financiële tegenvallers door onverwachte rekeningen achteraf
  • Gratis compensatie van de CO2-uitstoot van uw leaseauto

Bestel gratis het naslagwerk

In het handboek 'Praktisch over Leasen' vindt u snel antwoord op vragen over leasing en zaken die daarmee te maken hebben. U leest onder andere over de verschillende leasevormen en de voor- en nadelen van leasen. Lees hoe u het handboek ''Praktisch over Leasen'' kunt bestellen.

Hoe werkt Bedrijfsautolease via WagenPlan?

  • Geen gedoe met onderhoud, schade, belasting en verzekeringen
  • U least inclusief een koopoptie
  • Bij pech of schade in Nederland bent u binnen één uur weer onderweg

Persoonlijk gesprek

Heeft u vragen over het Bedrijfsautolease via Wagenplan of wilt u een persoonlijk gesprek? Bel tijdens kantooruren met onze medewerkers op (055) 579 8223. We kunnen u natuurlijk ook op een geschikt moment terugbellen.

Bekijk de voorwaarden Leasing.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Bedrijfsautolease via WagenPlan? Wellicht vindt u het antwoord hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze terugbellen.

Voor veel organisaties zijn de autokosten een fors deel van de totale begroting. Onzekerheden over restwaardes en onderhoud buiten beschouwing gelaten. Met Bedrijfsautolease neemt u deze onzekerheden weg. U betaalt dan een vast bedrag per maand voor de auto, waardoor budgettering en budgetbewaking compleet inzichtelijk worden. Bovendien komt de auto bij lease niet op de balans van uw bedrijf en legt zo ook geen beslag op uw werkkapitaal. Per saldo wordt hierdoor op de balans het eigen vermogen van uw onderneming versterkt ten opzichte van het totale vermogen. Kortom, uw solvabiliteit verbetert.

Ja, aan het eind van het contract Bedrijfsautolease bent u als eerste in de gelegenheid de auto over te nemen. Wij vermelden direct op uw offerte de prijs waarvoor u de auto aan het eind van uw leasecontractperiode kunt kopen. Wel zo handig.

Het type auto en het aantal kilometers dat u rijdt zijn bepalende factoren. Daarnaast kunt u bij Bedrijfsautolease kiezen voor aanvullende opties. Hiermee maakt u maatwerk van uw leasevorm. Denk aan vervangend vervoer of extra verzekeringen zoals rechtsbijstandverzekering, ongevallen inzittendenverzekering en schadeverzekering bestuurder. Andere opties zijn winterbanden, buitenlandhulp en brandstofpas.

Nee, op twee uitzonderingen na (zie volgende vraag) werkt WagenPlan voor het MKB niet met herberekeningen. U weet vooraf wat de meerprijs is per meer gereden kilometer, net als de prijs die u terugkrijgt als u minder kilometers rijdt. U komt dus niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Goed om te weten: gewoonlijk wordt bij een herberekening de leaseprijs opnieuw berekend op basis van werkelijke looptijd en kilometrage. De verschillen in leaseprijs van het oorspronkelijke contract en het werkelijke contract, vermenigvuldigd met de verstreken looptijd, geeft het financiële gevolg van de afwijking. Dit wordt per merk/type, looptijd en kilometrage bepaald.

Slechts in twee gevallen moet u bij Bedrijfsautolease rekening houden met een herberekening:

  • bij vroegtijdige beëindiging (meer dan één maand voor contractueel einde) van het leasecontract op uw eigen verzoek;
  • bij het bereiken van maximaal gewenste kilometerstand voor de betreffende auto, zoals door Centraal Beheer Achmea bepaald. Deze maxima zijn 175.000 km voor modellen die op benzine en/of lpg rijden en 200.000 km voor modellen met een dieselmotor.

Door in een auto te rijden zorgt u voor CO2-uitstoot. Een van de oplossingen voor klimaatverandering is het verminderen van CO2-uitstoot door klimaatcompensatie. Wij bekijken per auto hoeveel en welke soort brandstof er is gebruikt. Daarna wordt met een speciaal ontwikkelde rekenmethode de totale CO2-uitstoot van de brandstof omgerekend in een geldbedrag. Dat geld investeren wij wereldwijd in duurzame energieprojecten. Zo levert u met Bedrijfsautolease rechtstreeks een positieve bijdrage aan het milieu.