Aansprakelijkheidsverzekering

De kosten van aansprakelijkheidsschade kunnen fors oplopen. Dankzij onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van aansprakelijkheid in de volgende situaties:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer u schade veroorzaakt bij een klant.
  • Werkgeversaansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer uw medewerker tijdens het werk een been breekt.
  • Productaansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer u een product levert dat niet in orde blijkt te zijn.

Neemt u maatregelen om schade door aansprakelijkheid te voorkomen? Bijvoorbeeld door bepaalde extra veiligheidsmaatregelen in te stellen of door uw leveringsvoorwaarden aan te passen? Dan zijn de kosten voor het nemen van deze maatregelen ook verzekerd.

Wat niet verzekerd is

Onze Aansprakelijkheidsverzekering is zeer uitgebreid en biedt passende dekkingen. Toch zijn er ook zaken die niet verzekerd zijn, bijvoorbeeld:

  • Als er schade wordt veroorzaakt met motorrijtuigen of vaartuigen.
  • Als er schade ontstaat doordat u iets expres wel of niet doet.
  • Als er schade ontstaat aan zaken die u geleverd heeft.

De wettelijke werkgeversaansprakelijkheid is de laatste jaren vergroot. Wanneer u personeel in dienst heeft, kan het verstandig zijn naast de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven een aanvullende verzekering Goed Werkgeverschap af te sluiten. Wij adviseren u graag hierover.

Persoonlijke service

  • Advies om claims te voorkomen - Schadeclaims kunt u vaak makkelijk voorkomen. Soms is het al genoeg om bijvoorbeeld uw contracten, leveringsvoorwaarden of werkwijze aan te passen. Onze deskundigen helpen u graag met handige tips en adviezen.
  • Overal in de wereld verzekerd - Levert u uw producten buiten Nederland? Of werkt u in het buitenland? Verzeker u dan ook tegen claims uit het buitenland. Wij werken samen met buitenlandse partners. Zo kunnen we u een internationaal verzekeringsprogramma bieden. En daarbij sluit uw dekking goed aan op uw buitenlandse activiteiten. Deze dekking geldt niet in de Verenigde Staten en Canada.
  • Juridische hulp - Onze onafhankelijke juristen zijn gespecialiseerd in het afhandelen van schadeclaims. Voor elke branche. Met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dus altijd rekenen op uitstekende juridische ondersteuning.

Voorwaarden

Als u precies wilt weten waarvoor u verzekerd bent, kunt u hieronder de Productvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering en de Algemene voorwaarden downloaden naar uw computer:

Nieuwe voorwaarden

Hieronder staan de voorwaarden die vanaf 01 november 2016 ingaan.

Bent u al klant of heeft u een offerte van ons?

Dan kan het zijn dat er andere voorwaarden geldig zijn. Klik hier om te bekijken welke voorwaarden voor u van toepassing zijn. Hiervoor heeft u een kenmerk nodig. Deze vindt u op uw polisblad of offerte. Het kenmerk heeft 3 tot 5 letters en 2 cijfers