header afbeelding tips en trends overheid pagina

Tips en trends overheid

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Met interessante blogs, whitepapers en jurisprudentie delen wij graag onze kennis en expertise met u. Kom vrijblijvend in contact met onze specialisten. Wij helpen u met al uw vragen.

Praktijkvoorbeelden en de rechtszaak uitspraak

Herkenbare situaties uit de dagelijkse praktijk van gemeenten. Een beschijving van de casus, de aanklacht en de uitspraak in de rechtszaak die volgde.

preventief strooien bij gladheid

Preventief strooien na waarschuwing van gladheid 

Een fietser valt en loopt ernstig letsel op. Had de wegbeheerder preventief moeten strooien als de temperatuur boven de 0 graden was?

Split op de weg

Een ongeval door split op de weg

Een nieuwe splitlaag op de weg. Een auto raakte in een slip, botste tegen een boom en kwam in een sloot terecht. Heeft de gemeente voldoende gewaarschuwd?

Hevige regenval

Water in huis door hevige regenval. Wie is aansprakelijk?

Regenwater komt via het toilet een woning binnen. De woning moet worden gesloopt. Is de gemeente aansprakelijk voor de schade?

Kennisbank

Lees belangrijke uitspraken van praktijkvoorbeelden rondom aansprakelijkheid. Ga naar de Kennisbank Overheid op Mijn Centraal Beheer. Heeft u nog geen account, bel dan (055) 579 7793.

Log nu in >

Maak kennis met uw specialist

"Alles rondom aansprakelijkheid en verzekeren is voor veel overheden en overheidsinstanties best ingewikkelde kost. Samen met mijn team hopen wij onze klanten daarin wegwijs te maken. Zo organiseren we verschillende evenementen om kennis met elkaar te kunnen delen. Er staat altijd een team van ervaren overheidsspecialisten voor u klaar. Verzekeren is mensenwerk. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!"

Caroline Koekenbier, businesspartner Overheid Centraal Beheer