Risico's en oplossingen

Niet alle bedrijfsrisico’s hoeft u te verzekeren

Eigen bedrijf starten. Welke zakelijke verzekeringen horen bij úw bedrijf?

Een eigen bedrijf starten, u heeft er zin. En bent er maar druk mee. Dus bedrijfsrisico’s in beeld brengen, staat niet bovenaan uw lijstje. Neem juist in het begin van uw ondernemersavontuur tijd hiervoor. Zie het als uw startpunt om te weten welke zakelijke verzekeringen u voor uw bedrijf echt nodig heeft. Want u kunt risico’s verzekeren, of u neemt maatregelen om risico’s te beperken. Hoe dan ook, het belangrijkst is dat u ze goed in kaart heeft.

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van uw bedrijf en van de daarbij meest voorkomende bedrijfsrisico’s. Maar ook of u personeel heeft en wat u voor uzelf wilt regelen. Er is een aantal verzekeringen die u sowieso in gedachten moet nemen bij het starten van uw bedrijf. Vraagt u zich af: ‘welke verzekeringen heb ik nodig bij de start van mijn bedrijf?’ Onze risicoscan geeft u inzicht in de top 5 bedrijfsrisico’s uit uw branche, gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door GfK en werkelijke schadecijfers.

Doe de Risicoscan Meer informatie

Startende ondernemers kiezen het meest voor deze verzekeringen

We hebben een overzicht voor u gemaakt van de verzekeringen die andere ondernemers het meest kiezen als zij een eigen bedrijf starten. In elk geval is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering eigenlijk onmisbaar. Als u een ongeluk veroorzaakt tijdens uw werk, dan keert uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet uit. En afhankelijk van het soort bedrijf en het beroep dat u heeft, zijn andere zakelijke verzekeringen zeker aan te raden en soms zelfs verplicht.

  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Beroepssaansprakelijkheid (*)
  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand
  • Bedrijfsauto
  • Bedrijfsmiddelen
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • AOV

Onmisbaar

Meest gekozen

Uitgebreid

Bedrijfsaansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Bedrijfsauto
Bedrijfsmiddelen
Beroepsaansprakelijkheid
(*)
AOV

Onmisbare verzekering voor iedere startende ondernemer

Uitgebreid: belang­rijkste risico’s voor starters verzekerd

(* indien verplicht)

Deze bedrijfsverzekeringen (behalve AOV) kunt u bij ons combineren in de ‘Bedrijfsverzekeringen Pakket’.

Premie berekenen Bedrijfsverzekeringen Pakket Meer informatie AOV

Waarom worden deze zakelijke verzekeringen zo vaak gekozen?

Bedrijfs­aansprakelijkheid

Schade veroorzaakt bij een klant. Daarvoor bent u aansprakelijk. Maar ook als u een product levert dat niet in orde was. En stel dat een medewerker tijdens werktijd een been breekt? De schade betaalt u. Daarom is de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering onmisbaar.

Lees meer

Rechtsbijstand

Wat als u een zakelijk conflict krijgt? Uw leverancier betaalt niet, of het geleverde product voldoet volgens u niet aan de afspraken. Met de rechtsbijstands­verzekering bent u verzekerd van juridisch advies en hulp.

Lees meer

Bedrijfsauto

Rijdt u voor uw bedrijf met 1 bedrijfsauto of meer? Wij zetten alle auto’s op 1 polis voor de bedrijfsauto­verzekering en u krijgt 1 nota. Heeft u pech, dan weet u zeker dat u aan het werkt blijft. Kiest u namelijk een garage uit ons netwerk voor de reparatie, dan krijgt u altijd vervangend vervoer.

Lees meer

Bedrijfsmiddelen

Goederen, inventaris, voorraad, gereedschap en materiaal. Het kan kapot. Door bijvoorbeeld lekkage, brand, storm en hagel, vandalen of het wordt gestolen. Met de bedrijfsmiddelen­verzekering bent u tegen veel tegenslagen verzekerd.

Lees meer

Beroeps­aansprakelijkheid

Werkt u aan omvangrijke projecten, of heeft u veel verantwoordelijkheid in uw werk? Dan kan een fout al snel boven uw hoofd groeien, ook financieel. Verzeker uzelf met de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering tegen een beroepsfout. Zo kunt u zich richten op de oplossingen en op uw bedrijf.

Lees meer

Arbeids­ongeschiktheids­verzekering

U wordt korter of langer ziek en kunt niet werken. Misschien mist u dan voor langere periode uw inkomen. Ook als een medewerker of andere ondernemer u tijdelijk vervangt, kunt u inkomen mislopen. Met een arbeids­ongeschiktheids­verzekering vangt u dit op.

Lees meer

Rechtsbijstand­verzekering

Wat is een rechtsbijstand­verzekering?

Een ondernemer zorgt ook goed voor later

Naast alle zakelijke verzekeringen die u nu heeft bekeken, betekent uw eigen bedrijf starten ook dat u geen pensioen meer opbouwt bij een werkgever. Pensioen opbouwen doet u vanaf nu zelf, anders gebeurt het niet. En overlijdt u, dan wilt u dat uw partner of gezin gewoon in het huis kan blijven wonen.

Pensioen

Gaat u uw eigen bedrijf starten, dan bouwt u geen pensioen meer op via uw werkgever. Met een lijfrenteverzekering of spaarproduct bouwt u uw pensioen verder zelf op. Er zijn ook alternatieven, bijvoorbeeld aflossen op uw hypotheek. Laat u goed adviseren en informeren.

Lees meer

Risico van overlijden

Overlijdt u, dan wilt u dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken. Met een overlijdensrisico­verzekering kunnen ze in hetzelfde huis blijven wonen, en de kinderen kunnen later gewoon studeren. Ook als startende ondernemer laat u uw familie goed achter.

Lees meer