5. Zakelijke verzekeringen

Welke risico’s wilt u verzekeren?

Bij het oprichten van een onderneming neemt u risico’s. Die pensioenregeling van uw voormalige werkgever stopt zodra u zelfstandig ondernemer wordt. Sociale verzekeringen zoals de WW en de WIA zijn geëindigd nu u als startende ondernemer aan de slag gaat. U kunt als freelancer met een eigen bedrijf ook geen beroep meer doen op de werkeloosheidsuitkering. En wist u dat uw particuliere verzekering geen risico’s verzekert die u zakelijk loopt? U moet zich dus zelf zakelijk verzekeren tegen deze risico’s.

Bent u een ondernemer met personeel? Dan bent u aansprakelijk voor de schade die ontstaat tijdens werktijd. Want wat doet u bij een bedrijfsongeval? Of uw medewerker veroorzaakt ongeluk voor een ander? Het is ‘goed werkgeverschap’ om uw verantwoordelijkheid te nemen en de schade goed af te handelen, zowel richting uw medewerker als voor de partij die is geraakt.

Doe de risicoscan en weet welke risico’s u loopt

Wat past bij u en uw onderneming? Hoe groot is het risico op diefstal of schade? Wilt u zich wellicht verzekeren tegen problemen met een opdrachtgever? En hoe groot is het risico dat er geen geld meer binnenkomt bij ziekte of arbeidsongeschiktheid? Vergeet ook het potje voor uw ‘oude dag’ niet, want ook daar moet u als zelfstandig professional zelf voor gaan zorgen.

Centraal Beheer ontwikkelde de Risicoscan. Hiermee kunt u zelf bepalen welke ondernemersrisico's en bijbehorende maatregelen relevant zijn voor uw bedrijf. De top 5 risico’s bepalen we met de volgende variabelen:

  • De belangrijkste risico's in uw branche: op basis van onderzoek uit 2011 en 2013 door onafhankelijk onderzoekbureau GfK.
  • Uw eigen bedrijfsprofiel: heeft u een bedrijfspand, vervoermiddelen, spullen, medewerkers? En hoe belangrijk vindt u het om dit te verzekeren?
  • De schadecijfers van de laatste 3 jaar van zakelijke klanten van Centraal Beheer.

Doe de Risicoscan

Regel de juiste zakelijke verzekeringen

Met de uitkomst van de Risicoscan weet u welke risico’s belangrijk zijn en welke zakelijke verzekeringen daarbij relevant zijn. Hier leest u meer over verzekeringen voor startende ondernemers.

< Vorige: inschrijven KvK Volgende: algemene voorwaarden