Startplan voor Verduurzamen van VvE’s

Ontvang advies op maat voor uw VvE en leer hoe u kunt verduurzamen

Een hoge energierekening, last van tocht, kou, warmte of een slechte luchtkwaliteit in uw appartementencomplex? Daar moet wat aan gedaan worden, alleen wel duurzaam graag. Maar waar te beginnen? Met het Startplan wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden voor het behouden van energie.
  • Bondig adviesrapport met passende maatregelen
  • Een duidelijk startpunt zonder uitzoekwerk
  • Checklist met vervolgstappen en actiepunten om aan de slag te gaan
Helaas kunnen we nog niet voor ieder type pand een Startplan maken. Check dus eerst of uw pand in aanmerking komt voor een Startplan.
Nu kosteloos beschikbaar voor de eerste 5 aanmeldingen.

Wat staat er in het adviesrapport? 

U ontvangt een digitaal overzicht op maat

Er zijn veel manieren om te verduurzamen. Waar te beginnen? Dat is voor iedere VvE anders en ligt aan de bouw en constructie van uw pand. Ontdek welke maatregelen voor uw VvE van toepassing en mogelijk zijn.

U krijgt inzicht in kosten en besparingen

Ontdek wat de maatregelen voor de financiële situatie van uw VvE betekenen. Welke investeringen zijn er nodig? Wat betekent dit voor het wooncomfort en de maandlasten van ieder huishouden?

Ook ontvangt u concrete vervolgstappen

De beslissing is genomen en u gaat van start. En dan? U krijgt van ons een checklist met concrete actiepunten. Zoals: hoe u uw VvE kunt informeren en overtuigen. En de voorbereiding om vervolg te geven aan een verduurzamingstraject.

Hoe werkt het?

Check eerst de mogelijkheden voor uw VvE

Upload uw VvE documenten en vraag het Startplan aan

Ontvang het Startplan binnen 3 weken in je e-mail

Kosteloos Startplan voor de eerste 5 aanmeldingen

Omdat deze dienst nog in ontwikkeling is, bieden we het Startplan kosteloos aan. Ben er wel snel bij, alleen de eerste 5 aanmeldingen ontvangen een Startplan.

Daarnaast kunnen we helaas nog niet voor ieder type pand een Startplan maken. Check daarom eerst of het pand van uw VvE in aanmerking komt.

Houd er rekening mee dat we bij het aanmelden vragen om verschillenden VvE documenten, zoals het MJOP en de splitsingsakte.

In 2050 zijn alle woningen energie neutraal

Nederland staat hierin voor een fikse klus. En ook VvE’s moeten hiermee aan de slag.

De weg naar een energie neutrale woning, bestaat grofweg uit 2 stappen: 1) het behouden van energie en 2) het opwekken van energie. Als Centraal Beheer houden we het voor nu graag simpel en behapbaar. We richten ons met het Startplan eerst op ‘het behoud van energie’. Als dit goed is geregeld, kijken we pas naar het opwekken van energie. 
Hier haalt u op dit moment de meeste besparing. Zo wordt warmte en energie vaak niet efficiënt gebruikt, omdat woningen slecht geïsoleerd zijn. Is het pand van uw VvE vóór 1996 gebouwd? Dan valt daar waarschijnlijk veel te besparen. Denk hierbij aan maatregelen op het gebied van isoleren en ventileren van woningen. In het Startplan leest u hier meer over.  
Heeft u een goed geïsoleerd en geventileerd pand? Dan is het als VvE interessant om te kijken naar het opwekken van energie. Dit geldt vooral voor panden gebouwd na 2012. Denk aan zonnepanelen op het dak en de installatie van een warmtepomp of zonneboiler.

Veelgestelde vragen

De Nederlandse overheid werkt aan een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrij komt. In 2050 moet de energievoorziening zo goed als duurzaam en CO2-neutraal zijn. Ook voor woningen. Stap voor stap gaan we naar duurzame energie; In 2030 is 70% van alle elektriciteit en minimaal 27% van alle energie (elektriciteit, gas en warmte) duurzaam opgewekt.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/meer-duurzame-energie-in-de-toekomst
Bij het aanmelden vragen wij u om een aantal documenten van uw VvE te uploaden: het MJOP (Meerjarenonderhoudsplan), de splitsingsakte, bouwtekeningen en een jaarrekening tot 3 jaar terug. Deze zijn nodig om een accuraat Startplan te kunnen maken. 
Er zijn geen verplichtingen; uw aanmelding en het Startplan zijn kosteloos. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail. Als we alle gegevens van u hebben ontvangen, gaan de experts er mee aan de slag. U ontvangt na circa 3 weken het Startplan in uw inbox.
Het Startplan voor Verduurzamen van VvE’s is er voor bewoners/bestuurders van een VvE en voor VvE beheerders van slecht geïsoleerde woningen. Dit zijn met name VvE’s gebouwd vóór 1996. Bewoners/bestuurders bieden we op deze manier meer inzichten en kennis over verduurzaming. 
Bespreek dit rapport met uw VvE bestuur. Zijn jullie enthousiast? Dan staan er in het rapport concrete actiepunten om aan de slag te gaan met de verduurzamingsmaatregelen. Onze partner Klimaatmissie Nederland begeleidt u hierin graag verder.
Heeft u interesse in een kosteloos Startplan voor uw VvE? Schrijf u dan snel in, want dit aanbod geldt alleen voor de eerste 5 aanmeldingen.